(VIDEO) A spart gheața! Primul șofer reținut, după noile modificări în Codul Penal care se referă la conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate

Poliția Națională anunță despre reținerea primului șofer, după noile modificări în Codul Penal care se referă la conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 12 septembrie 2024, 11:19   1628
IGP

„Ieri, în jurul orei 10:50, pe strada Independenței din comuna Băcioi, polițiștii au observat și stopat șoferul unui Nissan, care se deplasa neuniform. Acesta a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a arătat o concentrație de 1,03 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. Automobilul a fost ridicat și dus la parcarea specială, iar șoferul escortat la Inspectoratul de poliție Botanica pentru documentare. Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore”, se arată într-un comunicat al IGP.

sursa video: IGP

Acesta riscă amendă de la 75.000 la 125.000 de lei sau închisoare de la 1 la 3 ani, în ambele cazuri cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Sancțiunea este aplicată de instanța de judecată.

Amintim, începând cu 7 septembrie 2024, au fost modificate sancțiunile privind conducerea mijlocului de transport cu depășirea limitelor de alcool admisibile sau în stare de ebrietate produsă de alte substanțe.