47 telefoane mobile, 27 de carduri bancare și 120 de cartele SIM, confiscate de polițiștii români de frontieră, la trei moldoveni

Poliţişti români de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni împreună cu lucrători vamali au descoperit la controlul de frontieră, ascunse în diferite compartimente ale unui autoturism și în bagajele personale a trei cetăţeni din Republica Moldova, 47 telefoane mobile, 27 de carduri bancare și 120 de cartele SIM.

publicat de Anatol Chirilov
luni, 26 august 2024, 15:51   713
PFR

În data de 25 august a.c., în jurul orei 09.05, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - ITPF Iași, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, trei cetățeni din Republica Moldova, doi bărbați în vârstă de 20, respectiv 24 de ani și o femeie în vârstă de 34 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în diferite compartimente ale autoturismului și în bagajele personale ale celor trei, 47 telefoane mobile, 27 de carduri bancare înregistrate în Republica Moldova și 120 de cartele SIM.

Cu privire la bunurile descoperite, persoanele au declarat că au primit bunurile de la o persoană ale cărei date nu le cunosc, iar în schimbul sumei de 300 de euro trebuiau să le transporte în Polonia.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării bunurilor, în valoare totală de 18.800 de lei şi sancţionarea contravenţională a persoanelor cu amenzi în valoare totală de 41.000 de lei.

(VIDEO) Tragicul accident de la Sîngerei // A mai murit o persoană. Poliția Națională publică imagini cu momentul impactului

Astăzi, în apropierea satului Bilicenii Vechi din raionul Sîngerei s-a produs un grav accident rutier. Din informațiile preliminare s-a constatat că un bărbat de 36 de ani din municipiul Bălți, care conducea un microbuz de marcă Renault, a tamponat lateral o Toyota condusă de o femeie de 40 de ani, din raionul Sîngerei. În urma impactului, șoferița a decedat la fața locului.