NO COMMENT // Momentul impactului între echipajul de patrulare și motocicletă

Poliția Republicii Moldova a publicat înregistrarea video cu momentul impactului între echipajul de patrulare și motocicletă, care s-a produs în apropiere de Aeroportul Internațional Chișinău.

publicat de Anatol Chirilov
sâmbătă, 21 octombrie 2023, 15:14   8357
video

Polițiștii stabilesc circumstanțele unui accident rutier produs în jurul orei 12:30 la intersecția bulevardului Dacia din capitală cu drumul de ieșire de pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău.

„Conform informațiilor preliminare,  o motocicletă care se deplasa pe bd. Dacia s-a tamponat cu o mașină de patrulare care aparține Inspectoratului Național de Securitate Publică.  În urma  impactului, conducătorul motocicletei și pasagerul său au decedat la fața locului. La locul accidentului se află conducerea INSP, șeful Direcției de Poliție din capitală și procurorul de serviciu, pentru a stabili toate circumstanțele”, se menționează într-un comunicat al Poliției Naționale.

Conducerea Inspectoratului General al Poliției a dispus inițierea de urgență a unei anchete de serviciu pentru examinarea complexă și din punct de vedere legal acțiunile polițiștilor.

Aspectele de examinare a anchetei sunt ținute la control personal de șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu.

Serviciul Vamal va avea propriul Centru de analiză de risc și inteligență pentru a facilita traficul legitim și a reduce riscul de contrabandă

Serviciul Vamal a găzduit evenimentul de lansare a procesului de creare a Centrului de de analiză de risc și inteligență, la care a participat conducerea Serviciului Vamal, a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Programului USAID Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA), precum și funcționarii vamali din cadrul subdiviziunilor de profil.