(VIDEO) Soțul președintei OT a Partidului „Renaștere” Ceadîr-Lunga, prins băut la volan. Individul a agresat agenții de patrulare

Membrul unui partid politic a agresat fizic și verbal agenții de patrulare, după ce a fost prins în stare de ebrietate la volan. Cazul a avut loc în noaptea de 5 septembrie, în jurul orei 23:00, la Ceadîr-Lunga.

publicat de Vadim Ungureanu
sâmbătă, 7 septembrie 2024, 15:22   1051
IGP

Individul în vârstă de 38 de ani, a fost tras pe dreapta de polițiștii din Ceadîr-Lunga, după ce l-au observat cum se deplasa neuniform pe stradă la volanul unui Volkswagen. Testul cu aparatul Drager a fixat o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,79 mg/l. 

„Șoferul, originar din raionul Ceadîr-Lunga și membru al unui partid politic, a agresat fizic și verbal un polițist de patrulare, deteriorând și uniforma angajatului.Pentru a stopa comportamentul neadecvat al acestuia au fost aplicate mijloace speciale, iar bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore. În privința șoferului au fost pornite două cauze penale pentru amenințarea sau violența îndreptată împotriva unei persoane cu funcție de răspundere și pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, se arată într-un comunicat al IGP.

Sursele din teritoriu susțin că ar fi vorba despre Ivan Patosca, membru al Partidului Politic „Renaștere”. Dânsul este soțul Irinei Patosca, președintele organizației teritoriale „Ceadîr-Lunga” al aceluiași partid.

Amintim că Partidul „Renaștere” a fost constituit la inițiativa unui grup de deputați (Vadim Mișin, Oleg Babenco, Tatiana Botnariuc), care, la jumătatea anului 2012, au părăsit fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova. Formațiunea a fost creată pe 15 septembrie 2012, atunci când a avut loc primul congresul al partidului, totodată fiind ales președintele, Vadim Mișin, co-președintele, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev și vicepreședinte, deputatul independent Oleg Babenco. La congresul partidului au participat 212 delegați din 28 de raioane ale Republicii Moldova. 

Pe 17 octombrie 2012 partidul a fost înregistrat oficial la Ministerul Justiției al Republicii Moldova.