(SURSE) Un urolog a comandat omorul unui ginecolog. Ținta - directorul spitalului Teramed

Un medic urolog din Chișinău ar fi comandat omorul fostului său partener de afaceri în medicină, de specialitate ginecolog, după ce între ei ar fi apărut un litigiu din cauza unor sume de bani. Potrivit surselor PulsMedia.MD din cadrul PCCOCS, victima ar fi urmat să fie Mihail Ivas, directorul spitalului privat Teramed, fratele lui Vasile Ivas, fostul șef al BPDS „Fulger”.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 18 mai 2023, 09:39   7043
Mihail Ivas

Sursele noastre menționează că cel are ar fi comandat pretinsul asasinat, ar fi fost medicul urolog Valeriu Tripac. Acesta ar fi recurs la acest gest, după ce anterior între el și Ivas ar fi existat un conflict din cauza unor sume de bani.

În baza informațiilor operative, ofițerii INI ar fi aflat că Tripac ar pune la cale asasinarea lui Ivas și i-au băgat un agent sub acoperire care s-ar fi oferit pe post de killer pentru executarea omorului la comandă.

Agentul s-ar fi întâlnit cu Tripac ca să pună la cale toate detaliile, iar medicul urolog i-ar fi pus la dispoziție o armă și o primă tranșă de 1500 de euro pentru executarea omorului la comandă. Asasinatul ar fi urmat să fie executat la un preț de aproximativ 10 000 de euro, iar cea de-a doua parte din sumă, pretinsul killer ar fi urmat să o primească după executarea asasinatului, mai menționează aceleași surse.

Marți, 16 Mai, ofițerii INI și procurorii PCCOCS, l-au încătușat pe medicul urolog, dar și proprietarul armei pe care i-a dat-o Tripac pretinsului killer, ofițer INI sub acoperire.

(SURSE) Reglări de conturi cu „halate albe” în Chișinău. Un medic ar fi plătit pentru asasinarea unui alt medic