NEWS ALERT

Carnagiul de la Strășeni. Trei copii - în stare gravă. Toți cinci au între 1 și 10 ani

Trei din cei cinci copii implicați în groaznicul accident de la Strășeni sunt în stare gravă la spital, susțin reprezentanții Institutului Mamei și Copilului.

publicat de Vadim Ungureanu
sâmbătă, 10 august 2024, 15:42   1323
accci

Cei trei în stare mai gravă se află cu diferite traumatisme în secția de reanimare chirurgicală, iar alții doi sunt în stare de gravitate medie și se vor afla sub supraveghere medicală în secția de ortopedie.

Aceștia au vârste cuprinse între 1 an și respectiv 10 ani. Trei dintre ei au rămas orfani de ambii părinți.

Amintim că în dimineața zilei de 10 august, în apropiere de satul Codreanca, două automobile de marca Mitsubishi, în care se aflau trei maturi și doi minori, s-a ciocnit cu un Opel în care se deplasau trei maturi și trei minori. Persoanele au rămas blocate, iar mașinile au fost cuprinse de flăcări. Cinci persoane au decedat.

Șoferul vinovat de accident, un chișinăuian în vârstă de 22 de ani, care se afla la volanul automobilului Mitsubishi, a scăpat cu viață și urmează să fie cercetat penal.

Printre persoanele care au decedat se numără o adolescentă de 17 ani și o femeie de 56 de ani, pasagere ale automobilului Mitsubishi, precum și șoferul autoturismului de marca Opel, un bărbat de 37 de ani, soția sa în vârstă de 32 și soacra de 54 de ani, care se aflau de asemenea în acest vehicul.

Potrivit Poliției, cinci copii, cu vârste cuprinse între un an și 13 ani, au fost transportați la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău. Trei dintre aceștia, cu vârste de 6, 7 și 13 ani, erau pasageri în Mitsubishi. Aceștia erau împreună cu bunica lor, care a decedat. Potrivit oamenilor legii ei au fost preluați la ocazie. La spital au ajuns și alți doi copii, de un an și 9 ani, care se aflau în Opel. Părinții și bunica acestora și-au pierdut viața. Șoferul Mitsubishi-ului, un tânăr de 22 de ani care ar fi provocat accidentul, a fost de asemenea transportat la spital.

EXCLUSIV // Filmul carnagiului de la Strășeni. Șoferul vinovat a scăpat cu viață, iar iubita sa de 17 ani a murit

(VIDEO) Tânăr de 20 de ani din Ucraina, curier de droguri la Chișinău

Un ucrainean, cu vârsta de 20 de ani, a fost reținut fiind suspectat de răspândirea și comercializarea substanțelor narcotice. Suspectul a fost reținut în flagrant de ofițerii de investigație ai Inspectoratului de poliție Centru, într-o fâșie forestieră din adiacentul unei străzi din centrul capitalei, în timp ce plasa în ascunzișuri pachețele cu substanțe interzise.