Femeie, lovită mortal de un automobil pe trotuar, la Cahul. Șoferul băut a dat bir cu fugiții

O femeie de 50 de ani a fost lovită mortal de un automobil în localitatea Văleni din raionul Cahul. Tragedia a avut loc în seara zilei de 5 octombrie.

publicat de Vadim Ungureanu
duminică, 6 octombrie 2024, 20:39   270
IP Cahul

Potrivit oamenilor legii, la fața locului a intervenit un echipaj al Poliției și ambulanța. Anchetatorii au stabilit că femeia a fost lovită mortal de un șofer de 65 de ani, în timp ce mergea pe trotuar, scrie safenews.md.

În urma impactului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, însă la scurt timp, automobilul a fost identificat, iar șoferul a fost reținut pentru 72 de ore.

Bărbatul a fost testat alcooscopic, rezultatul fiind 0,81 mg/l.

Pe cazul dat a fost inițiată o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Medicamente pentru întreruperea sarcinii sunt vândute ilegal prin farmaciile din țară fără rețetă de la medic

O întrerupere de sarcină este posibilă în Republica Moldova fără nici măcar să consulți un medic. Portalul Anticoruptie.md a identificat farmacii care eliberează medicamente pentru provocarea unui avort fără rețete, contrar legii. În timp ce importurile de astfel de comprimate a crescut cu peste 100% în ultimii doi ani, statisticile oficiale ale Ministerului Sănătății indică o scădere treptată a numărului de persoane care recurg la această metodă de întrerupere a sarcinii.