Angajat MAI, stopat forțat de un TIR și gazat, în timp ce se afla cu familia în mașină, la Comrat

Un polițist de frontieră a fost stopat forțat de un TIR înmatriculat în România, după care a fost gazat de către șoferul vehiculului. Incidentul a avut loc ieri, 19 Octombrie, în jurul orei 10:49, în apropiere de localitatea Congaz, din raionul Comrat.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 20 octombrie 2023, 10:34   1530
gaz

Angajatul IGPF se afla în afara orelor de serviciu și se deplasa cu automobilul personal de marca Nissan, când din motive încă necunoscute  a fost oprit forțat de către șoferul TIR-ului, după care ultimul l-ar fi pulverizat cu gaze lacrimogene, iar ulterior a fugit de la fața locului într-o direcție necunoscută.

Polițistul de frontieră a ajuns la o instituție medicală din Comrat unde i s-a acordat ajutor medical.

Solicitată telefonic, Raisa Novițchi, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, a confirmat incidentul pentru PulsMedia.Md și a declarat că acesta este documentat de către angajații Inspectoratului General al Poliției.

„El era în afara orelor de lucru și se afla cu familia în mașină când s-a întâmplat incidentul cu alt șofer din trafic”, a mai precizat Novițchi.

Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili identitate șoferului care se afla la volanul TIR-ului, dar și alte circumstanțe în care s-a produs incidentul.

Ofițerii Direcției Antidrog a INI anunță o captură de droguri de 1.700.000 lei și reținerea la Chișinău a doi cetățeni ai Ucrainei

Cei doi sunt un bărbat și o femeie cu vârste de 23 și 25 de ani. Aceștia aveau o relație de prietenie, iar în cadrul grupului criminal organizat ar fi avut rolul de curieri de droguri. Potrivit datelor din dosarul penal, cei doi ar fi fost transportați din Ucraina în Moldova de către liderul grupului infracțional, care gestiona un magazin de droguri pe aplicația Telegram.