(VIDEO) „Afaceriști” cu criptomonede, luați la puricat de ofițerii INI

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații (INI) au destructurat un grup infracțional care a comis escrocherii masive sub pretextul investițiilor în criptomonede. Potrivit IGP, activitatea ilicită a acestora s-a desfășurat în perioada 2023-2024, vizând cetățeni ai Republicii Moldova.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 18 septembrie 2024, 14:52   523
IGP

Conform datelor prezentate, membrii grupului se prezentau drept reprezentanți ai unor companii sau burse de valori și abordau victimele prin aplicații mobile, precum Viber, WhatsApp și Telegram. Sub pretextul oferirii de asistență în tranzacționarea criptomonedelor, aceștia au indus în eroare mai mulți cetățeni și au reușit să obțină sume considerabile de bani.

Ca urmare a documentării cazului, Poliția a efectuat percheziții la cinci adrese legate de activitatea grupului, unde au fost ridicate 49 de carduri bancare, 8 telefoane mobile, cartele SIM și circa 400 mii lei în diferite valute.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 15 ani de închisoarea și amenzi de până la 1 mln. lei.

Sursa video: IGP

(VIDEO) Trei femei reținute, după ce au traficat sexual adolescente în Chișinău, Soroca și Ungheni

Cele trei bănuite au vârste de 21 și 35 de ani. Două dintre ele sunt originare din Tighina, iar una din Taraclia, însă în perioada în care au traficat adolescentele erau domiciliate în Chișinău. Acestea aveau o activitate intensă pe diferite rețele de comunicare de pe internet, unde trimiteau în masă mesaje cu tentă sexuală potențialilor clienți.