Moldovean - la volanul unui BMW, prins cu permis de conducere fals, de polițiștii români de frontieră

Poliţiştii români de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cetățean al Republicii Ucraina, care a prezentat la trecerea frontierei de stat, un permis de conducere, cu caracteristicile unui document din țara de cetățenie, care s-a dovedit a fi fals.

publicat de Anatol Chirilov
luni, 23 septembrie 2024, 17:09   33
Permis fals

În data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 08.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de ieșire din țară, la volanul unui autoturism înmatriculat în Germania,  un cetățean al Republicii Ucraina, în vârstă de 34 de ani.

Acesta a încercat inițial să justifice calitatea de conducător auto printr-o poză de pe telefon cu un permis de conducere emis de către autoritățile germane, dar ulterior a găsit în portofel și a prezentat la control, un permis de conducere, pentru categoriile A1, A, B1, B și C1, cu fotografia și datele sale de identitate, având caracteristici specifice celor eliberate de către autoritățile din Ucraina.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat faptul că permisul de conducere în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals total.

La controlul corporal amănunțit efectuat asupra bărbatului, a mai fost găsit un permis de conducere, specific Ucrainei, cu fotografia și datele de identitate ale soției, document ce a fost analizat cu tehnica din dotare, rezultând faptul că nici acesta nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic.

Tânărul a declarat că a obținut documentele, prin intermediul unei rețele de socializare, plătind pentru acestea suma de 1.000 de euro, motivând faptul că în Ucraina absolut totul se plătește, inclusiv permisele de conducere.

Dreptul de a conduce al bărbatului a fost verificat în bazele de date europene  rezultând faptul că permisul de conducere eliberat de autoritățile din Germania este reținut și dreptul de a conduce suspendat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun. 

(VIDEO) Bărbat reținut fiind bănuit de exploatarea sexuală a unei copile de la vârsta de 12 ani și altor adolescente: Unele primeau droguri de la el, înainte de raportul sexual

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate și cei de urmărire penală a INI, de comun cu procurorii PCCOCS, cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger” anunță reținerea unui bărbat bănuit de exploatarea sexuală a unei copile de la vârsta de 12 ani și altor adolescente, unele primind droguri de la el, înainte de raportul sexual.