VIDEO // Percheziții la nordul țării: Au fost ridicate droguri în valoare de sute de mii de lei

Polițiștii și procurorii au efectuat la 28 și 29 aprilie percheziții la patru persoane cu vârste cuprinse între 19 și 28 de ani, locuitori ai raionului Edineț. Bărbații sunt suspectați de circulația ilegală a drogurilor de tip ”marijuana”, pe teritoriul raionului Edineț și Briceni.

publicat de Anatol Chirilov
marți, 2 mai 2023, 15:13   1313
Droguri

În momentul reținerii în flagrant a figurantului principal, în timp ce intenționa să realizeze drogurile, acesta se afla într-un Volkswagen Golf, condus de un angajat cu statut special de 23 de  ani. Automobilul a fost plasat la parcarea specială, iar șoferul a fost îndreptat la efectuarea expertizei narcologice.

Ulterior au fost efectuate percheziții autorizate (încăperi, depozite, automobile), unde a fost depistată marijuana, cartele SIM, telefoane mobile, ustensile pentru consumul de droguri.

Valoarea drogurilor pe piața neagră constituie 250 000 de  lei.

Doi suspecți au primit mandate de arest pentru  de 30 zile, unul pentru 20 de zile, iar unul este  cercetat în stare de libertate.

În continuare se întreprind măsuri în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

Cazul a fost documentat de ofițerii Direcției investigații „Nord” a INI, Inspectoratelor de Poliție Briceni și Edineț, INSP „Nord” și Serviciul chinologic al poliției de frontieră, sub conducerea Procuraturii raionului Briceni.

Dacă vor fi găsiți vinovați bărbații riscă  închisoare de la 7 la 15 de ani.

(DOC) Corupție cât duce „trenul solidarității” la CFM? Supraveghetorul tehnic al lucrărilor de reabilitare a tronsonului feroviar Basarabeasca-Berezino, cere anularea procesului-verbal de recepție finală

Supraveghetorul tehnic al lucrărilor de reabilitare a tronsonului feroviar Basarabeasca-Berezino, cu care se lăuda acum doi ani, fostul ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al R.Moldova, Andrei Spînu, dar și pentru care Calea Ferată din Moldova a alocat peste un milion de euro, solicită anulare procesului-verbal de finalizare a lucrărilor, dar și reconvocarea comisiei.

ANCHETĂ | Țeapă la cel mai înalt nivel. Investitori din România, ținuți pe tușă de autorități, după ce au cumpărat un imobil în centrul Capitalei

Și-au cumpărat un imobil de milioane, dar n-au voie să se atingă de el. Asta a pățit o companie cu capital românesc, care a intrat în posesia unei clădiri amplasată în inima Capitalei. De mai bine de doi ani, nu poate face nimic și stă cu investiția înghețată, deoarece terenul pe care se află imobilul este, în continuare, în proprietatea statului, iar lupta cu birocrația moldovenească s-a dovedit a fi mult mai grea decât părea.