VIDEO // Percheziții la nordul țării: Au fost ridicate droguri în valoare de sute de mii de lei

Polițiștii și procurorii au efectuat la 28 și 29 aprilie percheziții la patru persoane cu vârste cuprinse între 19 și 28 de ani, locuitori ai raionului Edineț. Bărbații sunt suspectați de circulația ilegală a drogurilor de tip ”marijuana”, pe teritoriul raionului Edineț și Briceni.

publicat de Anatol Chirilov
marți, 2 mai 2023, 15:13   1242
image

În momentul reținerii în flagrant a figurantului principal, în timp ce intenționa să realizeze drogurile, acesta se afla într-un Volkswagen Golf, condus de un angajat cu statut special de 23 de  ani. Automobilul a fost plasat la parcarea specială, iar șoferul a fost îndreptat la efectuarea expertizei narcologice.

Ulterior au fost efectuate percheziții autorizate (încăperi, depozite, automobile), unde a fost depistată marijuana, cartele SIM, telefoane mobile, ustensile pentru consumul de droguri.

Valoarea drogurilor pe piața neagră constituie 250 000 de  lei.

Doi suspecți au primit mandate de arest pentru  de 30 zile, unul pentru 20 de zile, iar unul este  cercetat în stare de libertate.

În continuare se întreprind măsuri în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

Cazul a fost documentat de ofițerii Direcției investigații „Nord” a INI, Inspectoratelor de Poliție Briceni și Edineț, INSP „Nord” și Serviciul chinologic al poliției de frontieră, sub conducerea Procuraturii raionului Briceni.

Dacă vor fi găsiți vinovați bărbații riscă  închisoare de la 7 la 15 de ani.

Doi veterinari cu diplome din Republica Moldova au contracte de sute de mii de lei cu statul român, dar Facultatea din Chișinău nu-i găsește în bazele de date

După chirurgul estetician Matteo Politi, ginecoloaga Raluca Bîrsan şi directoarea de la spitalul din Baia Mare, la o privire a documentelor, fenomenul diplomelor se extinde şi în breasla medicilor care tratează animalele. Libertatea.RO a descoperit doi medici veterinari din două comune maramureșene, care nu sunt găsiți de facultatea pe care susțin că au absolvit-o.