BREAKING NEWS

OPINII // Eugen Luchianiuc: 10 minciuni ale lui Andrei Spînu despre licitația de la Aeroportul Internațional Chișinău

Bloggerul Eugen Luchianiuc a făcut pe blogul său un top 10 minciuni care ar fi fost spuse de ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, în legăutră cu buclucașa licitație de închiriere a spațiilor din Aeroportul Internațional Chișinău.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 1 iulie 2024, 10:36   299
luchianiuc

Ministrul #andreispînu a început să facă, din nou, turul jurnaliștilor pe care îi susține, nu doar moral. Aici el merge pe urmele tatălui său politic. Deși, prietenul lui financiar, machedon, cumpără și susține, de dragul lui, televiziuni întregi. Dar despre asta altă dată.

Toate aceste 10 afirmații publice cu privire la #licitațieAeroport s-au adeverit:

1. Licitația a fost făcută pentru Lagardere (despre asta am scris încă până a fi anunțată licitația în Monitorul Oficial al Republicii Moldova!). 2. Lagardere s-a pregătit din timp pentru licitație (compania a fost înregistrată în noiembrie cu sediu în cămin). 3. Prima licitație va fi anulată (chiar el primul a anunțat-o pe pagina lui). 4. Caietele de sarcini au fost scrise pentru a defavoriza alte companii care, potențial, vroiau să participe (o analiză comparativă arată asta). 5. Cei de la Lagardere au inspectat spațiile de la Aeroport și deja aveau planurile spațiilor comerciale (poftim scrisoarea venită de la Lagardere) 6. Pe toată istoria cu aeroportul a fost pornit dosar penal. 7. Presiunea pusă pe membrii comisiei de către #andreispînu. Vozian s-a concediat, doi membri ai comisiei internați la ambulanță. 8. Radu Marian a pornit istoria cu schimbarea termenului de dare în chirie doar pentru francezi (dorința francezilor enunțată la conferința de presă). 9. Două spații de chirie nu au fost în niciun tip de plan pentru licitație. 10. Procesul intentat de Consiliul Concurenței.


Aici sunt doar 10 puncte. Ele la sigur ar fi mai multe.

Dacă vă uitați atent în acțiunile din ultimu timp produse de șaika-leika lui #andreispînu vedeți că ei încearcă să creeze prezență mediatică pe alte acțiuni doar pentru a acoperi fail-urile evidente.

Omul ăsta, cu Carte Blanche de la doamna Președintă, se crede țariok pe țara asta și crede că poate umbla orice buget la fel cum a fost la drumul de la Bumbăta.

Și încă ceva, revedeți atent secvența unde prezentatoarea de 3 ori îl întreabă de ce nu au participat alte companii și cum el de 3 ori se bâlbâie deși a treia oară dna Valentina îi dă și răspunsuri ????

Asta e. Atât se poate…

Moldovean revenit din Nigeria, bolnav de malarie

Un moldovean, care a călătorit în Republica Federală Nigeria, s-a constatat, la finele lunii iunie, că este bolnav de malarie. Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), bărbatul nu a administrat tratamentul specific antimalaric, recomandat în asemenea cazuri. Specialiștii spun că este al treilea caz de import de malarie, înregistrat, de la începutul anului 2024, în Republica Moldova, scrie Realitatea.MD.