Fugarul Ilan Șor amenință că va anula rezultatele referendumului

Oligarhul fugar, condamnat la 15 ani de pușcărie, Ilan Șor, amenință că va anula rezultatele referendumului din 20 octombrie, unde majoritatea a decis modificarea Constituției în vederea integrării europene. În declarațiile sale, făcute publice printr-un filmuleț pe rețele, politicianul nu a spus însă cum ar urma să realizeze acest lucru.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 22 octombrie 2024, 14:02   299
IȘ

Este evident pentru toți că regimul Maiei Sandu se prăbușește. Maia Sandu, în mod clar, nu va câștiga în turul doi al alegerilor. Maia Sandu, evident, a pierdut acest referendum - nu contează ce vor face cu el, noi îl vom anula și vom organiza un referendum corect, unde veți vedea că oamenii vor câștiga cu 70/30.

Amintim că oligarhul fugar Ilan Șor a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare de magistrații Curții de Apel, pentru escrocherie și spălarea banilor în dosarul „Frauda bancară”.

Acesta a părăsit Republica Moldova în iunie 2019 și se declară nevinovat.

În luna septembrie 2024, a fost pornită o cauză penală pentru finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă și a concurenților electorali, dar și pentru spălarea de bani săvârșită de un grup criminal organizat, ambele în proporții deosebit de mari. Mai mulți reprezentanți ai partidelor afiliate lui Ilan Șor ar fi fost plătiți lunar ca să corupă alegătorii și să adune oameni la proteste. Banii ar fi provenit din surse tenebre, nereflectate în evidența contabilă.

La începutul lunii octombrie 2024, oamenii legii au anunțat că în jur de 15 milioane de dolari ar fi fost transferați din Rusia, doar în luna septembrie, pentru a convinge oamenii să voteze „NU" la referendumul privind aderarea la UE, urmând să vină indicații, prin Telegram, privind candidatul la prezidențiale care ar urma să fie votat. Procuratura Anticorupție investighează pretinsele ilegalități într-o cauză penală inițiată pentru finanțare ilegală a partidelor politice și spălare de bani.

PSRM oferă detalii despre dezbaterile dintre Sandu și Stoianoglo. Locația și ziua propusă

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) anunță că dezbaterea electorală dintre candidatul său la alegerile prezidențiale, Alexandr Stoianoglo, și candidata PAS, Maia Sandu, vor avea loc la Palatul Republicii din Chișinău. Transmisiunea în direct va fi asigurată de compania de stat Teleradio-Moldova. PSRM a menționat că data dezbaterilor încă nu a fost convenită: echipa lui Stoianoglo insistă ca acestea să aibă loc în această duminică, iar echipa Maiei Sandu – joi sau vineri.