(VIDEO) Socialiștii au schimbat candidatul, nu și năravurile. Alexandr Stoianoglo a fugit de jurnaliști pe ușa de rezervă

Candidatul socialiștilor la funcția de președinte al R. Moldova, Alexandr Stoianoglo, s-a întâlnit cu electoratul din Bălți. Pentru că a întârziat la eveniment, primul care a luat cuvântul a fost ex-președintele țării, Igor Dodon. Acesta și-a început discursul cu sperietori despre referendum, scrie NordInfo.MD.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 15 octombrie 2024, 09:54   497
AS

„Foarte multe întrebări, ce să facem la referendum. Vreau să mă opresc la acest subiect pentru că Stoianoglo, probabil, nu va vorbi despre asta. 

Referendumul nu este despre integrarea în Uniunea Europeană. Întrebarea nu este dacă sunteți pro sau împotriva Europei. Referendumul înseamnă schimbarea constituției”, a declarat Igor Dodon, lider PSRM.

Precum a anticipat colegul său Igor Dodon, Alexandr Stoianoglo a ezitat să vorbească cu jurnaliștii Nordinfo despre referendum.

„-Domnule Stoianoglo, doar o întrebare.

-Nu avem timp acum. Avem întâllnire.

-Colegii dumneavoastră au spus că nu veți vorbi despre referendum. De ce ignorați acest subiect?”.

Menționăm că Stoianoglo este fost membru al Alianței pentru Integrare Europeană, susținător declarat al parcursului european al R. Moldova, dar care a tot ezitat să vorbească la acest subiect până în ultimele zile.

Totuși, candidatul socialiștilor s-a văzut nevoit să răspundă la întrebarea unei susținătoare.

„Oamenii nu știu ce e cu acest referendum, dar el, cu siguranță, nu este despre Uniunea Europeană. Referendumul are doar un scop, să întărească poziția actualului președinte de țară. Referendumul nu are alt scop”, a spus Alexandr Stoianoglo, candidat PSRM.

Numele candidatului PSRM la alegerile prezidențiale apare în șase cauze penale, cinci dintre ele fiind încă în examinare. Fostul procuror general este acuzat de corupere pasivă, abuz de serviciu în interesul unei organizații criminale și fals în declarații.

Adevărul e că nu toți susținătorii săi îi cunosc trecutul.

„-Ați venit la lansarea doomnului Stoianoglo?

-Nu.

-Ce cunoașteți despre trecutul dumnealui?

-Nimic.

-Nu cunoașteți nimic?

-Nu. 

-Atunci, de ce ați venit să-l susțineți?

-Pur și simplu am venit”.

„Dosare penale fabricate pentru a speria, nu pe el, dar pe oamenii și pe cei care nu vor să lucreze de partea autorităților. Stoianoglo e pentru dreptate, cel care vrea să lucreze pentru popor, dar autoritățile cereau să lucreze pentru ele. Asta-i tot”.

„-Ce știți acum despre el?

-Acum? Că este un om bun și trebuie să votăm pentru el.

-Dar despre faptul că este sub acuzare?

-Nu, nu știu. Este o minciună”.

În fața bălțenilor a vorbit și deputatul socialist Bogdan Țîrdea care a încercat să intimideze jurnaliștii prezenți în sală.

„O precondiție, o spun în mod special pentru rețelele Soros, o condiție de aderare la Uniunea Europeană este legea despre vânzarea pământurilor la străini”, a declarat Bogdan Țîrdea, deputat PSRM.

La finalul întâlnirii, candidatul PSRM a plecat nevăzut pe ușa de rezervă pentru a evita presa, dar și pe cei câțiva oameni cărora le-a promis să discute în parte.

(VIDEO) Usatîi despre o inițiativă revoluționară. Cum poți face afacere cu investiție 100% din partea statului

Renato Usatîi, candidatul Partidului Nostru la alegerile prezidențiale, vorbește despre o inițiativă revoluționară pentru Republica Moldova. Este vorba de formula de business 50×50 în care cetățeanul și statul sunt parteneri. După câțiva ani, acumulând resurse suficiente, cetățeanul poate răscumpăra cota statului și deveni singurul proprietar al afacerii.