(DOC) Cine este vitezomanul care a vrut să strivească cu BMW-ul un polițist INSP. Anterior, prins băut la volan și lăsat fără permis de conducere

Șoferul BMW-ului care ar fi încercat să strivească cu BMW-ul un agent de patrulare al INSP, pe strada Vasile Lupu, din sectorul Buiucani al capitalei, s-a dovedit a fi orginar din raionul Drochia, iar anterior a fost lipsit de permisul de conducere, după ce acum aproximativ doi ani a fost prins băut la volan pe o stradă din orășelul Durlești.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 14 februarie 2024, 16:17   4064
BMW

Poliția Națională a anunțat astăzi despre faptul că un individ, în vârstă de 33 de ani, a fost reținut de angajații Direcției de Poliție a mun.Chișinău, fiind suspectat de tentativa de omor a unui polițist.

(VIDEO) Un vitezoman cu BMW ar fi încercat să omoare un polițist în Chișinău. Momentul surprins de o cameră de supraveghere

Acesta a refuzat să tragă mașina de teren de model BMW pe dreapta, la solicitarea unui agent de patrulare, dar accelerat și a îndreptat automobilul în direcția polițistului din trafic, având intenția vădită de a-l tampona.

Sursele PulsMedia.MD apropiate anchetei, susțin că vitezomanul s-a dovedit a fi Nicolae O, originar din localitatea Fîntînița, raionul Drochia, dar care în prezent trăiește în orășelul Durlești.

Nicolae O, în seara de 25 aprilie 2021, se deplasa cu un microbuz de model Ford Transit pe strada Livezilor, din orășelul Durlești, când a fost observat de un echipaj INSP că microbuzul avea defecțiunici la sistemul de iluminare din spate.

Șoferul a fost tras pe dreapta, iar după discuțiile cu acesta oamenii legii au simțit că aduce a alcool. Dânsul, care era deținător al permisului de conducere „ din categoria „B și C” cu Nr. 145404441, a fost condus la IMSP Dispensarul Republican de Narcologie, unde s-a stabilit că avea concentrația vaporilor de alcool în aerul expirat de 0,52 mg/l, iar concentrația de alcool în sânge de 2,17 g/l.

Astfel, în baza deciziei luate de către magistratul Veceslav Cernalev, în data de 3 martie 2022, Nicolae O a fost condamnat în lipsa sa la o pedeapsă sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii pe un termen de 220 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani


Nicolae O. este divorțat și are la întreținere doi copii minori.

După ce a fost stabilită identitate șoferului care a încercat să strivească un polițist de patrulare, acesta a fost invitat să se prezinte la poliție cu avocatul pentru a-i fi înaintată învinuirile.

Sursele noastre menționează că Nicolae O. ar fi încercat să ducă ancheta în eroare și s-ar fi prezentat ca fiind antreprenor, că ar deține o spălătorie auto în capitală, iar la volanul BMW-ului s-ar fi aflat un angajat de al său, din stânga Nistrului. În urma măsurilor speciale de investigație, s-a stabilit că de fapt, Nicolae O. ar fi mințit.

Acesta nu este angajat în câmpul muncii, iar anterior ar fi lucrat la negru în străinătate.