(VIDEO) Gelozia, bat-o vina! Două tinere din Otaci, bătute măr din cauza unui băiat

Locuitorii unui cartier din orașul Otaci, raionul Ocnița au fost martorii unei bătăi cu implicarea unui grup de cinci fete, care au agresat două tinere. Totul a început în noaptea de 11 august, când Eustinia Vințcovscaia, una dintre victimele incidentului, a aflat că iubitul său o înșelă cu una dintre fetele implicate în bătaie. Acesta a fost momentul care a declanșat altercația.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 22 august 2024, 19:52   3069
 NordNews

Victima povestește că ea și prietena ei au fost bătute de un grup de cinci peroane în carea a participat și mama uneia dintre fete,  scrie  NordNews.MD.

Eustinia Vințcovscaia, victimăPe prietena mea. Nu i-au dat voie să spună niciun cuvânt, nu a reușit să se apropie de acea mulțime, când au prins-o imediat de păr și au început să o bată. Am observat cum mai mult de cinci persoane au început să o tragă de păr și să o lovească cu mâinile, picioarele, cu coatele. Îmi amintesc că a căzut, dar ei au continuat să o bată. 

Conflictul a izbucnit după o discuție într-un local aflat în apropiere de locul incidentului, când Eustinia a confruntat o tânără, reproșându-i faptul că a avut o relație amoroasă cu prietenul său.

Eustinia Vințcovscaia, victimăAm simțit cum cineva m-a prins de păr, m-a tras pe spate și a început să-mi izbească capul de podea. Am leșinat de foarte multe ori. Îmi amintesc doar frânturi de momente. Îmi amintesc momentul în care am fost lovită cu piciorul în maxilar, am leșinat din nou, iar următorul lucru pe care mi-l amintesc este că am fost lovită în piept. Îmi amintesc cum am fost lovită între picioare, în burtă, peste picioare, și iarăși am pierdut cunoștința.


Niciunul dintre martorii prezenți nu a intervenit pentru a opri bătaia sau pentru a oferi ajutor victimelor, preferând în schimb să filmeze întreaga scenă cu telefoanele mobile. Abia după ce situația a escaladat, o cunoștință a Eustiniei, care se afla în apropiere, a intervenit și le-a ajutat pe fete să ajungă la mașina sa pentru a scăpa de agresiune. Nu după mult timp, la fața locului a sosit și un echipaj de ambulanță.

Inna Dudko-Batovskaia, mama EustineiCând a fost transferată în Edineț, nu am făcut expertiza imediat, ci abia în a patra zi. Desigur, dacă comparăm cum era în prima zi cu ceea ce a rămas în a patra zi, firește că nu mai erau aceleași vânătăi și zgârieturi.Ina Dudko-Batovskaia, mama Eustiniei, dezvăluie că după incident, fetele au refuzat să fie internate la spitalul din Edineț și au optat să fie transportate la spitalul din Ocnița. Acolo, nu au fost examinate și tratate decât spre dimineața, după insistențele repetate ale mamei.
Inna Dudko-Batovskaia, mama EustineiNoi avem un polițist de sector. L-am sunat, dar nu a răspuns deloc. Îi dau telefon, dar el este ocupat: sunt acolo, sunt aici. I-am trimis video-ul, dar nu a întreprins nimic. Absolut nimic. Patru zile poliția nu a făcut nimic. Abia în a patra zi, când am ajuns noi acolo, cazul a fost transferat altui polițist de sector, Vladimir, și abia atunci a început să ia măsuri. Deja le-a interogat pe fete. 

VO Vecinii Eustiniei sunt șocați de cele întâmplate și nu își amintesc de astfel de incidente.

locuitoareAm auzit că au lovit-o cu picioarele și au tras-o de păr. Au bătut-o. La noi, așa ceva se întâmplă pentru prima dată. 00.33 Este o fată liniștită, neconflictuală. 
locuitoareEa este o fată foarte bună. Învăța bine. Este o fată foarte bună. Tineretul nostru este foarte violent. Așa ceva nu am mai văzut până acum. 

Poliția investighează cazul pentru a clarifica circumstanțele incidentului, identifica și sancționa agresoarele.

Svetlana Talpă, ofițer de presă al polițieiLa Inspectoratul de Poliție Ocnița a fost înregistrat un incident în noaptea de 10 spre 11 august. Polițiștii întreprind măsuri pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, iar ulterior va fi luată o decizie legală în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Examinarea medico-legală a Eustiniei a relevat o contuzie la articulația maxilarului, o rană la nas, și numeroase alte leziuni corporale.