(VIDEO) Consilierii municipali din CMC au semnat o declarație pentru susținerea referendumului din 20 octombrie

Pe data de 20 octombrie 2024, în Republica Moldova vor avea loc alegerile prezidențiale, în aceeași zi cu referendumul constituțional privind aderarea țării noastre la UE. Cetățenii vor răspunde la întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

publicat de Veronica Ciortan
marți, 8 octombrie 2024, 19:38   15
CMC

În acest context, consilierii municipali din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) au votat marți, 8 octombrie, declarația de susținere a referendumului din 20 octombrie și a parcursului european al Republicii Moldova, scrie Realitatea.MD.

Propunerea a parvenit din partea fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din CMC și susținută de majoritatea consilierilor municipali prezenți la ședința CMC. Declarația a fost semnată de 36 de consilieri din cei 51.

Declarația de susținere a referendumului din 20 octombrie și a parcursului european al Republicii Moldova

În total, 11 candidați au fost înscriși în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Totodată, în aceeași zi se va desfășura și referendumul constituțional privind aderarea țării noastre la Uniunea Europeană.

CMC

(VIDEO) Flashmob în Scuarul Catedralei din Chișinău. Moldovenii au fost îndemnați să iasă la vot

Au rămas zile numărate până la alegerile prezidențiale și referendumul constituțional din 20 octombrie, iar în acest context, Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) a organizat un flashmob pentru a încuraja publicul larg și în special tinerii și tinerele de 17 și 18 ani să meargă la votare la 20 octombrie 2024 și să aleagă în mod conștient opțiunea favorită.

(VIDEO) Casa unui politician din Bălți, afectată de incendiu. Deconspiratoarea lui Șor crede că este o răfuială politică

Casa unui politician din municipiul Bălți a fost cuprinsă de flăcări în această dimineață. Este vorba de bunul imobil al președintei Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), Arina Spătaru. Salvatorii au intervenit prompt la fața locului pentru a stinge flăcările și investighează acum cauzele posibile ale incidentului.