Femeia din Cahul care a comandat asasinarea fostului soț – trimisă în judecată

O femeie din Cahul a fost trimisă în judecată, după ce a încercat să-și omoare fostul soț. Totul s-a întâmplat în luna aprilie 2024.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 10 iulie 2024, 11:57   89
judecată

Potrivit procurorilor PCCOCS, ea i-a transmis asasinului (care era agent sub acoperire al organelor de drept) recipientul cu substanța toxică. În schimbul executării omorului, aceasta i-a promis suma de 20.000 euro, scrie Realitatea.MD.

Ulterior, individa a fost reținută în flagrant de oamenii legii, atunci când transmitea banii către executor.

„Acum, la solicitarea procurorilor PCCOCS, femeia continuă să fie plasată în arest preventiv. Urmează ca Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, să examineze cauza, timp în care inculpata beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii. Conform Codului penal, aceasta riscă o pedeapsă de 15-20 ani închisoare sau detenție pe viață”, comunică Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.


Cei patru vameși de la Leușeni reținuți de CNA, trimiși acasă din izolator

Centrul Național Anticorupție raportează noi descinderi în dosare de corupție, soldate cu reținerea a patru angajați vamali și cercetarea a doi bărbați, suspectați de pretindere și acceptare de remunerații ilicite într-un caz de trafic de influență. Astfel, în urma investigațiilor întreprinse de CNA, patru angajați ai Serviciului Vamal au fost reținuți, iar ulterior plasați în arest la domiciliu de către instanța de judecată – decizie care urmează a fi contestată de procurori.