Igor Munteanu: Am cerut acum 2 zile declararea grupului Wagner terorist, nu am avut nicio reacție de la autorități

Am cerut acum 2 zile declararea grupului Wagner terorist. Nu am avut nicio reacție de la autorități pe alerta legată de recrutarea de mercenari. Astfel a reacționat președintele Partidului CUB Igor Munteanu la incidentul de astăzi care a avut loc la Aeroportul Internațional Chișinău.

publicat de Anatol Chirilov
vineri, 30 iunie 2023, 20:18   112
Igor Munteanu

,,Azi sunt deja 2 morți la aeroport pentru ca unii oficiali nu realizează ca suntem pe linie de război, iar relaxarea nu-si are locul. Condoleanțe familiei lui Sergiu Muntean din Căușeni. Este o tragedie pierderea oricărui om. Și mai tragic e sa ignori alertele și sa nu-ti pese deloc de siguranța cetățenilor.” a spus el.

Totodată, Igor Munteanu a menționat că ,,Moldova este azi ca o stână fără câini, iar cultura de securitate este la cel mai jos nivel din ultimele decenii.

,,Și asta pentru că incompetenții au ajuns peste noapte șefi de instituții pe care anterior nu le-ar fi putut nici măcar păzi.” a mai spus el.

În același timp, Igor Munteanu anunță că mâine la prima ora, pe la 9.30, va avea o poziție CUB pe aceasta temă. 

,,Un subiect extrem de grav pentru securitatea națională” a declarat el.

Ulianovschi: Este important ca conducerea țării să țină cont de opiniile diferitor partide. Este o altă întrebare dacă să aibă încredere sau nu

Autoritățile ar trebui să asculte opiniile partidelor din spectre politice diferite, chiar și cele care nu coincid cu opiniile partidului de guvernământ. Acum multe aspecte politice se aplanează, iar partidele orientate anterior „spre est” devin din ce în ce mai aproape de centrul spectrului politic. Această opinie a fost exprimată în emisiunea „O nouă săptămână cu Anatolie Golea” de fostul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene Tudor Ulianovschi.