De râs și de plâns. A vrut să fure electrocardiograful medicilor care au venit să-i ajute soacra în sectorul Ciocana

Un individ intenționa să deposedeze medicii de pe ambulanță de electrocardiograf. Bărbatul a manifestat violență, după ce la Serviciul 112 a parvenit un apel și s-a comunicat că femeia de 72 de ani este agresată.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 16 septembrie 2024, 17:15   188
AMU

Informația a parvenit duminică, 14 septembrie, la ora 19:11. În aproximativ 9 minute doctorii au intervenit la domiciliul pacientei, în sectorul Ciocana a Capitalei. Pensionara a spus că nu a cerut intervenția și refuza categoric examinarea, iar la un moment dat bărbat a îmbrâncit medicii și i-a deposedat de echipament.

La fața locului a fost solicitat ajutorul poliției, care l-a reținut pe bărbat. Forțele de ordine urmează să stabilească toate circumstanțele incidentului.

Conform Centrului Național de Asistență Medicală Prespitalicească, de la începutul anului 2024 au exista 170 de cazuri când medicii au fost agresați, în 144 de situații fiind vorba despre violență verbală, iar în altele 26 – fizică.

(VIDEO) Ofițerii INI în comun cu DIICOT România, au dat peste cap o „afacere cu drogul zombie” din Belgia, Olanda și Germania

Ofițerii Direcției investigații „Centru” a INI, de comun cu polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate București și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a trei persoane (2 cetățeni din Republica Moldova și un cetățean român), cercetate pentru efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.