A murit Anne Perry, criminala devenită scriitoare de romane polițiste. În adolescență a ucis-o pe mama prietenei ei

Scriitoarea de romane polițiste Anne Perry, care a contribuit la uciderea mamei prietenei sale în adolescență, a murit la vârsta de 84 de ani, scrie BBC.

publicat de Anatol Chirilov
joi, 13 aprilie 2023, 17:24   71
Anne Perry

Scriitoarea Anne Perry a făcut cinci ani de închisoare de la vârsta de 15 ani pentru că a omorât-o în bătaie pe Honorah Mary Parker, mama prietenei ei din adolescență. 

Anne Perry a murit joi într-un spital din Los Angeles, a confirmat agentul ei. Ea era într-o stare precară de câteva luni, după ce a suferit un atac de cord în decembrie. Autoarea a fost sursa de inspirație pentru filmul „Heavenly Creatures”, realizat de Peter Jackson în 1994, în care a jucat Kate Winslet. 

În momentul în care Anne Perry a ucis-o în bătaie pe mama celei mai bune prietene, era cunoscută sub numele de Juliet Hulme, trecând mai târziu la numele Anne Perry ca pseudonim pentru cariera sa de scriitoare. Crima a avut loc în Christchurch, Noua Zeelandă, în 1954, și a fost pusă la cale de Perry și de prietena ei Pauline Parker, fiica victimei. Detaliile au fost descoperite ulterior în jurnalele găsite de poliție. Honorah Mary Parker a murit după ce a fost lovită cu o cărămidă de aproximativ 20 de ori. 

Când cazul a ajuns în instanță, tribunalul a auzit că cele două fete au pus la cale crima în încercarea de a evita să fie separate atunci când părinții lui Parker, în vârstă de 16 ani, plănuiau să o trimită în străinătate. Pentru că ambele fete aveau sub 18 ani și erau prea tinere pentru pedeapsa cu moartea, adolescentele au fost trimise la închisoare. 

Perry s-a născut în Blackheath, Londra, în octombrie 1938, și s-a mutat mai întâi în Bahamas, la vârsta de opt ani, înainte de a se stabili în Noua Zeelandă. Ea a declarat pe site-ul său că, în copilărie, a fost dată în plasament familial din cauza unei boli și, ca urmare, a lipsit mult de la școală. 

După ce a fost eliberată din închisoare, Perry a părăsit Noua Zeelandă pentru a se întoarce în Marea Britanie și a lucrat pentru scurt timp ca însoțitoare de bord. Mai apoi, ea a devenit mormonă și s-a stabilit în Portmahomack, un mic sat scoțian. 

Primul ei roman, The Cater Street Hangman, a fost publicat în 1979. Ea a continuat să scrie o serie de romane din mai multe serii, care s-au vândut în total în 25 de milioane de exemplare în întreaga lume.

digi24.ro

A fost ales cel mai remarcabil inventator din Republica Moldova

Academicianul Aurelian Gulea, doctor habilitat în științe chimice, profesor universitar, director al Laboratorului de cercetare materiale avansate în biofarmaceutică și tehnică al Universității de Stat din Moldova a fost distins cu prestigiosul Premiu al Guvernului Republicii Moldova „Inventator remarcabil".