NEWS ALERT

Stoianoglo: Soluția nu este înlocuirea lui Gonța, ci desemnarea unui al doilea moderator, de la PAS

Alexandr Stoianoglo, candidatul desemnat din partea Partidului Socialiștilor, insistă ca dezbaterea electorală dintre el și candidata Maia Sandu să fie moderată de jurnalistul Gheorghe Gonța. Asta după ce Consiliul de Presă, dar și două televiziuni private și apropiate guvernării PAS și-au exprimat îngrijorarea față de decizia de a-l numi pe Gheorghe Gonța moderator al dezbaterilor electorale, calificând decizia drept „o lipsă de respect față de public”.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 23 octombrie 2024, 11:22   181
AS MS

În declarația sa, Stoianoglo afirmă că jurnalistul Gonța ar fi supus unei discreditări mediatice că aceasta ar fi „o încercare stângace a Maiei Sandu de a evita dezbaterile”.

Propunerea mea inițială pentru dezbateri a inclus participarea a doi moderatori: unul din partea doamnei Sandu și unul din partea mea. Acest format ar fi asigurat echilibrul necesar, eliminând orice suspiciune privind corectitudinea și imparțialitatea competiției. Totuși, doamna Sandu a propus să avem un singur moderator și a acceptat candidatura lui Gheorghe Gonța. În această situație, singura soluție onorabilă ar fi nu înlocuirea cunoscutului jurnalist Gheorghe Gonța, ci desemnarea de către doamna Maia Sandu a unui al doilea moderator care să corespundă tuturor criteriilor de loialitate și devotament personal, pe care le consideră esențiale actuala guvernare politică.

Amintim că dezbaterile dintre candidata PAS, Maia Sandu, și candidatul PSRM, Alexandr Stoianoglo, vor avea loc pe 27 octombrie. Dezbaterile electorale ar urma să fie moderate de Gheorghe Gonța. Aceasta „este condiția contracandidatului și noi acceptăm orice condiție”, a declarat ieri purtătoarea de cuvânt PAS, Adriana Vlas.

Ministru din Guvernul Recean: „Nu Maia Sandu trebuie pedepsită prin vot, pentru greșelile pe care le-am făcut ca guvernare”

Sergiu Lazarencu, ministru al Mediului în Guvernul Recean, a declarat că a analizat în ultimele două zile rezultatul primului tur al alegerilor prezidențiale. „Greșelile pe care le-am făcut ca guvernare în ultimii trei ani, dar și cum poate arăta Moldova după 3 noiembrie, în caz că câștigă Stoianoglo. Nu Maia Sandu trebuie pedepsită prin vot, pentru greșelile pe care le-am făcut ca guvernare și nu în acest moment”.

Ex-secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană: „Rusia îşi va folosi mai puternic „arsenalul de intimidare” în turul doi al alegerilor prezidențiale din R. Moldova”

Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidențiale din România, consideră că Rusia nu își va opri încercările de a menține Republica Moldova în sfera sa de influență. Fostul secretar general adjunct al NATO afirmă că țara noastră va fi „supusă celui mai feroce război hibrid practicat de Rusia” mai ales în turul doi al alegerilor prezidențiale, scrie Bursa.RO.

Ba e laie, ba-i bălaie. Echipa Maiei Sandu propune Consiliului de Presă să organizeze dezbaterea cu Stoianoglo

Adrian Băluțel, membru al staff-ului președintei Maia Sandu, propune Consiliului de Presă să organizeze dezbaterea pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, inclusiv să identifice unul sau mai mulți moderatori. Propunerea vine după ce echipa Maiei Sandu s-a sesizat în privința declarației critice a Consiliului de Presă și boicotul anunțat de două televiziuni private și afiliate guvernării din cauza desemnării lui Gheorghe Gonța în calitate de moderator.