Doi polițiști de frontieră au ajuns șomeri, după ce au fost implicați într-o schemă de migrație ilegală

Doi polițiști de frontieră au fost concediați după ce s-a aflat că ar fi implicați într-o schemă de migrație ilegală. Aceștia ar fi autorizat trecerea frontierei de stat cetățenilor ucraineni, apți de luptă. Decizia a fost luată în urma unei anchete de serviciu.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 17 septembrie 2024, 18:11   370
IGPF

Cei doi funcționari publici cu statut special din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră „Valea Perjei” ar fi ajutat ucraineni, cu vârste între 18 și 60 de ani, să intre ilegal în Republica Moldova, prin punctul de trecere Ceadîr-Lunga-Maloiaroslaveț.

Potrivit Poliției de Frontieră, autorizările au avut loc fără ca bărbații ucraineni să fie prezenți fizic în punctul de trecere.

În context, oamenii legii atenționează că astfel de abateri sunt inacceptabile și contravin misiunii instituției de a implementa politica de stat privind gestionarea integrată a frontierei Republicii Moldova: „Avem toleranță zero față de corupție și ne disociem de angajații care denigrează imaginea instituției prin implicarea în activități ilegale”.

(VIDEO) Ofițerii INI în comun cu DIICOT România, au dat peste cap o „afacere cu drogul zombie” din Belgia, Olanda și Germania

Ofițerii Direcției investigații „Centru” a INI, de comun cu polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate București și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a trei persoane (2 cetățeni din Republica Moldova și un cetățean român), cercetate pentru efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.