Doi „aventurieri” prinși de polițiști băuți pe trotinete pe bulevardul Moscovei din Chișinău. Riscă amenzi de mii de lei sau zile de arest

Polițiștii de patrulare au identificat două persoane în timp ce conduceau trotinete electrice în stare de ebrietate avansată pe bd. Moscova din capitală. Cei doi tineri, cu vârstele de 21 de ani, au fost depistați în timp ce se deplasau neuniform pe stradă și nu erau echipați corespunzător.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 17 septembrie 2024, 13:06   252
trotinete

Testele efectuate cu aparatul Drager au confirmat starea de ebrietate a acestora, cu valori de 0,68 mg/l și 0,34 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Conform legislației în vigoare, aceștia riscă sancțiuni contravenționale de până la 12.500 de lei sau arest contravențional de la 10 la 15 zile.

De la începutul anului, pe teritoriul țării au fost înregistrate 67 de accidente rutiere cu implicarea trotinetelor electrice, soldate cu 57 de persoane traumatizate.

(VIDEO) Ofițerii INI în comun cu DIICOT România, au dat peste cap o „afacere cu drogul zombie” din Belgia, Olanda și Germania

Ofițerii Direcției investigații „Centru” a INI, de comun cu polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate București și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a trei persoane (2 cetățeni din Republica Moldova și un cetățean român), cercetate pentru efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.