Proprietarul Glovo riscă o amendă de peste 400 de milioane de euro de la Comisia Europeană

Compania germană Delivery Hero, ce deține majoritar startup-ul de livrări la domiciliu Glovo, riscă o amendă de peste 400 de milioane de euro, pentru presupusa încălcare a legislației europene în domeniul concurenței, scrie startupcafe.ro.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 9 iulie 2024, 08:45   1550
glkovo

Acțiunile Delivery Hero au scăzut cu 11% după ce compania a recunoscut că ar putea fi amendată de Comisia Europeană.

Compania de livrări este suspectă de presupuse înțelegeri anticoncurențiale cu alți operatori, pentru împărțirea piețelor naționale, schimb de informații comerciale sensibile și acorduri pentru a nu recruta angajați de la competitori.

Gigantul german a menționat că dorește să coopereze cu Comisia Europeană, în cadrul investigației.

sursa: bizlaw.md

UE oferă Moldovei 9,5 milioane de euro pentru a face față provocărilor de securitate

Republica Moldova va beneficia de un suport financiar în valoare de 9,5 milioane de euro din partea Uniunii Europene pentru a-și întări capacitatea de a face față provocărilor de securitate și pentru a sprijini procesul său de integrare în UE. Suportul financiar va fi oferit în cadrul Proiectului „EU4 Moldova Rezilientă – Stat Sigur, Comunități Puternice”, finanțat de Comisia Europeană și implementat de Solidarity Fund PL în Moldova, transmite ipn.md

Milioane de lei pentru petrecerea grandioasă de Ziua Independenței. Ce ascunde Guvernul

O petrecere de proporții va marca cei 33 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, însă nu fără controverse. Guvernul a decis să organizeze un eveniment de trei zile, invitând artiști și trupe de renume, atât locale, cât și internaționale, conform RISE Moldova. Printre artiștii invitați se numără Okean Elzy, Vama, Subcarpați, Alternosfera și câștigătoarea Eurovision 2023, Loreen.