Reacția IGP, după tragicul accident de la AIC, cu implicarea unei mașini de poliție și soldat cu două decese

Polițiștii stabilesc circumstanțele unui accident rutier produs în jurul orei 12:30 la intersecția bulevardului Dacia din capitală cu drumul de ieșire de pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău.

publicat de Vadim Ungureanu
sâmbătă, 21 octombrie 2023, 13:38   1836
IGP

„Conform informațiilor preliminare,  o motocicletă care se deplasa pe bd. Dacia s-a tamponat cu o mașină de patrulare care aparține Inspectoratului Național de Securitate Publică.  În urma  impactului, conducătorul motocicletei și pasagerul său au decedat la fața locului. La locul accidentului se află conducerea INSP, șeful Direcției de Poliție din capitală și procurorul de serviciu, pentru a stabili toate circumstanțele”, se menționează într-un comunicat al Poliției Naționale.

Conducerea Inspectoratului General al Poliției a dispus inițierea de urgență a unei anchete de serviciu pentru examinarea complexă și din punct de vedere legal acțiunile polițiștilor.

Aspectele de examinare a anchetei sunt ținute la control personal de șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu.

(VIDEO) Doi moldoveni, aflați în căutare internațională, reținuți în F.Rusă și extrădați în R.Moldova

Doi moldoveni, aflați în căutare internațională, au fost reținuți în Federația Rusă și extrădați în Republica Moldova. Unul dintre ei, cu vârsta de 48 de ani, din Chișinău, era anunțat în căutare națională și internațională din anul 2022 și condamnat la 13 ani de închisoare pentru vătămarea intenționată gravă a integrităţii corporale care a provocat decesul victimei.