ANI va cere magistraților confiscarea averii nejustificată de peste 360 de mii de lei a deputatului transfug, Alexand Nesterovschi

Deputatul transfug din Parlamentul Republicii Moldova, Alexandr Nesterovschi. a fost prins cu avere nejustificată în valoare de 364.259,9 lei. Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a stabilit că a fost constatată diferența între averea dobândită, veniturile obținute și cheltuielile realizate pe parcursul anilor 2020-2023.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 11 octombrie 2024, 13:19   86
AN

„Inspectorul de integritate va transmite cauza în instanța de judecată spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate în mărimea diferenței substanțiale constatate din data rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești prin care se confirmă existența averii nejustificate sau din data rămânerii definitive a actului de constatare, persoanei supuse controlului îi vor fi încetate raporturile de muncă”, se arată într-un comunicat al instituției.

Dacă instanța va menține în vigoare Actul de constatare, atunci acesta va fi decăzut din dreptul de a exercita o funcție publică sau de demnitate publică, cu excepția funcțiilor eligibile, pe o perioadă de 3 ani, cu înscrierea în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa anumite funcții.

Amintim că anul trecut Nesterovschi a părăsit PSRM și a aderat la Partidul „Renașterea”.

Judecătoarea Marina Rusu, candidată la CSM, a nu a promovat evaluarea reluată

Comisia Pre-Vetting anunță că a finalizat evaluarea reluată în privința judecătoarei Marina Rusu, candidată pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), din rândul candidaților judecători. Comisia a decis că candidata nu a promovat evaluarea reluată, întrucât nu întrunește criteriul de integritate etică. Decizia a fost transmisă astăzi judecătoarei Marina Rusu și CSM, instituția responsabilă de organizarea concursului.

Guvernul SUA și PNUD susțin transformarea digitală a sistemului penitenciar din R. Moldova

Guvernul SUA și PNUD vor susține Ministerul Justiției și instituțiile din subordine – Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) și Inspectoratul Național de Probațiune (INP) – să digitalizeze sistemul de gestionare a dosarelor deținuților și să asigure interoperabilitatea acestuia cu alte sisteme informaționale ale instituțiilor din sectorul de justiție și sănătate.