Fiscalitatea în lumea antreprenoriatului a fost discutată cu mediul de afaceri din regiunea de sud a țării

Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor Olga Golban s-a întâlnit la Cahul cu reprezentanți ai comunității de afaceri, pentru a discuta subiecte de interes privind fiscalitatea în domeniul antreprenorial.

publicat de Anatol Chirilov
joi, 16 noiembrie 2023, 10:39   14
image

În cadrul întrunirii, secretarul de stat a prezentat modificările ce urmează a fi aplicate în legislația fiscală începând cu anul 2024 și impactul acestora asupra afacerilor. De asemenea, Olga Golban le-a vorbit antreprenorilor despre diferențele dintre impozitarea persoanelor fizice și juridice, modalitățile de pregătire pentru controlul fiscal în scopul evitării problemelor fiscale, utilizarea tehnologiei pentru gestionarea eficientă a obligațiilor fiscale și aplicații software utile în domeniu.

Acest eveniment a fost organizat în scopul informării corecte, din prima sursă, a reprezentanților mediului de afaceri, precum și consolidării comunității de antreprenori din regiune prin socializare, schimb de opinii și de experiență.

La final, doamna Golban și-a exprimat deschiderea pentru menținerea unei comunicări eficiente cu bussinessul, remarcând importanța unui dialog permanent între autorități și comunitatea de afaceri.

Evenimentul a fost organizat  în cadrul proiectului EU4Moldova: Strartup City Cahul, implementat de Asociația Națională a companiilor din domeniul TIC, cu suportul Uniunii Europene în parteneriat cu Ambasada Suediei la Chișinău.