Igor Grosu: „România continuă să fie cel mai puternic și de nădejde susținător al Republicii Moldova în parcursul nostru european”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, despre proiectele desfășurate în Republica Moldova cu susținerea României. Șeful legislativului și-a exprimat recunoștința pentru ajutorul necondiționat oferit de România în eforturile de modernizare și de apropiere a Republicii Moldova de Uniunea Europeană, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Parlamentului.

publicat de Veronica Ciortan
vineri, 4 octombrie 2024, 18:13   13
IG

România continuă să fie cel mai puternic și de nădejde susținător al Republicii Moldova în parcursul nostru european și acest lucru este demonstrat zi de zi prin fapte. Împreună construim sat cu sat o Moldovă Europeană”, a menționat Igor Grosu, scrie MOLDPRES.MD.

Președintele Parlamentului s-a referit la cele mai recente proiecte implementate în Republica Moldova cu sprijinul României. Este vorba despre semnarea contractului de proiectare și construcție a primului pod nou peste Prut, Ungheni-Ungheni, care va apropia Republica Moldova de rețeaua de autostrăzi a Uniunii Europene; transmiterea a 20 de autobuze școlare, pe lângă cele 40, la școlile din întreaga țară; alocarea a peste 2 milioane de euro pentru restaurarea mai multor clădiri istorice din Chișinău; renovarea capitală a căminului numărul 3 al Universității „Bogdan Petriceicu Hasdeu” de la Cahul; proiecte sociale și educaționale pentru unicul liceu cu predare în limbă română de la Comrat „Mihai Eminescu”.

Sunt exemple concrete că, atunci când există un parteneriat puternic, se fac lucruri frumoase, iar beneficiari sunt cetățenii. E imposibil să evaluăm prin cifre întreg ajutorul acordat. Atât Republica Moldova, cât și România suntem într-o perioadă importantă, dar am convingerea că împreună vom reuși să construim o lume mai bună pentru generațiile viitoare”, a mai spus Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

IG

IG

IG

IG

Premierul român, Marcel Ciolacu, în vizită la Chișinău. Se va vedea cu Dorin Recean și Maia Sandu

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, întreprinde astăzi, 4 octombrie, o vizită în Republica Moldova. Potrivit unui comunicat al Executivului, premierul Dorin Recean îl va întâmpina pe omologul său de la București cu onoruri militare la Casa Guvernului. Ulterior, premierii ambelor state vor avea o întrevedere bilaterală, precum și o ședință în format extins a delegațiilor.

Milioane de dolari, transferați din Rusia pentru coruperea alegătorilor din Moldova

Peste 15 milioane de dolari au fost transferați din Federația Rusă, în luna septembrie, pentru coruperea alegătorilor în contextul scrutinului și referendumului din 20 octombrie. 130 de mii de cetățeni au fost depistați până în prezent de către organele de drept. Banii au ajuns la lideri ai oficiilor teritoriale, cât și la activiști și simpatizați care au fost corupți pentru a vota un concurent electoral la scrutin sau a-și spune viziunea la referendum.

Candidatul la Președinție care se va deplasa cu mașină blindată și va folosi avionul privat

„Pentru toți cetățenii Republicii Moldova voi fi cel mai bun președinte, iar pentru mizerabili voi fi cel mai dur dictator”, declară candidatul partidului politic „Partidul Nostru” la alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Potrivit lui Renato Usatîi, schimbările pe care le va face vor implica „lupte cu grupări semipolitice-semicriminale sau pur politice și criminale”, iar în aceste condiții este conștient că va avea nevoie de protecție adecvată.