Un șofer băut și-a accidentat mortal amicul de pahar și a dat bir cu fugiții, la Ungheni

Un bărbat a fost reținut, după ce și-a strivit amicul de pahar cu mașina, după care a fugit de la fața locului. Tragedia a avut loc vineri, 27 Octombrie, în jurul orei 20:00, în localitatea Cioropcani, susțin sursele PulsMedia.MD apropiate anchetei.

publicat de Vadim Ungureanu
duminică, 29 octombrie 2023, 11:41   819
girofar

Cadavrul victimei, care s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 63 de ani, a fost găsit zăcând pe marginea străzii centrale din localitate de către un trecător care imediat a alertat poliția.

La fața locului s-a deplasat grupul operativ de urmărire penală în deplină componenţă, împreună cu conducerea IP Ungheni, medicul-legist și procurorul de serviciu.

Medicul-legist a depistat pe suprafața cadavrului multiple vătămări corporale în regiunea capului și a corpului, caracteristice unui accident rutier.  

 „Pe suprafața carosabilului au fost depistate o urmă de derapare, dar și pete de culoare brună asemănătoare cu sângele”, susține interlocutorul nostru.

Potrivit aceleiași surse, oamenii legii au reușit pe urme fierbinți să identifice șoferul, dar și automobilul implicat în accident.

Acesta s-a dovedit fi un bărbat în vârstă de 37 de ani, din aceeași localitate, care în seara cu pricina ar fi consumat alcool împreună cu victima la barul din localitate, după care s-ar fi oferit să-l petreacă la domiciliu cu un automobil de marca Volkswagen Sharan, cu plăcuțe de înmatriculare de Iași.

Șoferul și-a recunoscut vina și le-a declarat polițiștilor în cadrul audierii, că după ce l-a petrecut pe bărbatul de 63 de ani până acasă, în timp ce efectua manevra de întoarcere, l-a accidentat cu partea din spate a automobilului, iar ulterior și-a dat seama că a mers cu mașina peste el.

Acesta mai spune că a coborât din automobil, ca să vadă ce s-a întâmplat, dar deja era prea târziu căci victima deja își dăduse suflarea.

Dânsul s-a speriat și a părăsit locul accidentului de la fața locului cu tot cu mașină

 Șoferul a fost testat cu aparatul Drager, iar rezultatele au arătat că acesta avea o concentrație de 0,95 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

Pe cazul dat a fost pornită urmărirea penală în baza indicilor infracțiunii prevăzute de art. 264 alin. (4) Cod Penal și părăsirea locului accidentului rutier prevăzut de art. 266 Cod Penal, iar șoferul a fost reținut pentru 72 de ore.

(VIDEO) Doi moldoveni, aflați în căutare internațională, reținuți în F.Rusă și extrădați în R.Moldova

Doi moldoveni, aflați în căutare internațională, au fost reținuți în Federația Rusă și extrădați în Republica Moldova. Unul dintre ei, cu vârsta de 48 de ani, din Chișinău, era anunțat în căutare națională și internațională din anul 2022 și condamnat la 13 ani de închisoare pentru vătămarea intenționată gravă a integrităţii corporale care a provocat decesul victimei.