Doi polițiști luați la palme și bătuți cu bâta de un agresor familiar băut, la Telenești. Individul a fost gazat

Un bărbat a fost gazat și încătușat, după ce i-a atacat pe doi polițiști cu o bâtă, în timp ce aceștia documentau un caz de agresiune în familie. Incidentul a avut loc în searta zilei de ieri, 1 iulie, în jurul orei 18:45, în localitatea Crăsnășeni, din raionul Telenești, susțin sursele PulsMedia.MD din teritoriu.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 2 iulie 2024, 13:15   563
igp

Potrivit surselor PulsMedia.MD din cadrul IP Telenești, dar care au solicitat să le păstrăm anoinimatul, doi polițiști au mers să documenteze în localitatea sus menționată un caz de agresiune în familie, dar au fost atacați și bătuți de către agresor.

Individul, care s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 38 de ani, când i-a văzut pe oamenii legii a început a avea un comportament agresiv. Acesta i-a aplicat o lovitură cu palma unuia dintre polițiști, iar pe cel de-al doilea l-a lovit de mai multe ori cu o bâtăi peste brațe și în regiunea spatelui, provocându-le acestora dureri fizice și leziuni corporale. 

Oamenii legii i-au solicitat atacatorului de mai multe ori să înceteze acțiunile huliganice și l-au somat că vor utiliza mijloacele speciale, însă văzând că acesta îi ignoră, cei doi polițiști au folosit balonașul cu gaze lacrimogene din dotare, dar și l-au pus la pământ și l-au încătușat. 

Ulterior dânsul a fost escortat la IP Telenești, unde a fost reținut pentru 72 de ore.

Totodată, fiind testat cu aparatul Drager, rezultatele au arătat că acesta avea o concetrație  de 0,74 mg/l. alcool pur în aerul expirat.

Pe numele său a fost pornit un  dosar penal în baza  art.349 din Codul Penal, pentru amenințarea sau violența săvârșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere sau a unei persoane care își îndeplinește datoria obștească.