Cât s-a recuperat din miliardul furat? Ministrul Finanțelor: Nu prea s-a actualizat cifra

Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru a precizat în cadrul emisiunii Rezoomat, de la RLIVE TV, la ce etapă este actualizarea miliardului care a fost furat în 2014.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 17 iulie 2024, 11:31   235
PAS

Moderatoarea emisiunii Rezoomat, Ileana Pîrgaru l-a întrebat pe ministrul Finanțelor dacă există evoluție pe acest caz, scrie Realitatea.MD.

„Nu s-a actualizat cifra. Toate sumele care sunt încasate de fapt sunt venituri în buget. Noi ne bucurăm când vin cifrele astea, pentru că sumele acestea nu sunt planificate”, a răspuns ministrul Rotaru.

Întrebat și dacă în 2024 au avut ceva încasări de pe urma miliardului furat, Petru Rotaru a specificat că nu există o cifră exactă.

„Probabil au fost cifre, dar nu au fost atât de mari. Ne dorim să avem mai multe încasări”, a adăugat ministrul.

Moldovagaz demolează inițiativa lui Tofilat: Compania cumpără gaz și nu e necesară administrarea externă

Pentru a clarifica situația în mod explicit pentru public, este important să subliniem că, în ciuda discuțiilor despre o posibilă administrare externă la „Moldovagaz”, această măsură nu este necesară în prezent. Compania își desfășoară activitatea în mod normal, asigurând continuarea achizițiilor de gaze naturale pentru a satisface nevoile consumatorilor interni, susțin surse din cadrul Moldovagaz.

Oportunități pentru Comerțul Preferențial în Cadrul GUAM

Serviciul Vamal anunță operatorii economici despre oportunitățile de a desfășura tranzacții comerciale externe în regim preferențial, conform Acordului privind crearea zonei de comerț liber între statele membre ale Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică (GUAM).