(VIDEO) Doi tineri, cercetați penal fiind suspectați de răpirea unui Ford Transit din capitală

Doi tineri de 18 și 20 de ani, originari din Chișinău și raionul Drochia, sunt cercetați penal, fiind suspectați de răpirea unui Ford Transit din sectorul Botanica al capitalei.

publicat de Anatol Chirilov
vineri, 27 septembrie 2024, 15:16   74
INSP

Polițiștii au fost alertați de către proprietar, care a comunicat că a observat lipsa mașinii parcată în curtea blocului locativ de pe strada Pandurilor. 

Prejudiciul cauzat victimei se ridică la 84.000 de lei.

În urma măsurilor de investigație și urmărire penală, angajații Inspectoratului de poliție Botanica au stabilit că bănuiții, pe parcursul nopții, au răpit automobilul profitând de faptul că lacătul ușii era deteriorat, au găsit cheia de rezervă în interior  și au plecat într-o direcție necunoscută. 

În scurt timp, suspecții au fost identificați și reținuți, iar automobilul a fost depistat într-un câmp din orașul Drochia.

Tinerii sunt cercetați penal în stare de libertate, iar conform legislației în vigoare persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 3 la 5 ani.

INVESTIGAȚIE RISE: Omorul la comandă din sectorul Rîșcani, în urma căreia un cetătean turc a fost ucis ar fi conectat cu o serie de asasinate care au avut loc în ultimele luni în Barcelona și Londra

Seria sângeroasă de trei luni a început pe străzile din Barcelona, Spania, în luna mai. Un cetățean turc care lua prânzul într-un cartier popular de pe litoral s-a ridicat de la masă și a plecat după ce a primit un telefon. La scurt timp, el a fost împușcat mortal de un asasin care a fugit de la fața locului, scrie RISE Moldova.