UPDATE // IGPF confirmă incidentul cu arma de la SPF Cahul

Solicitată telefonic, Raisa Novițchi, a confirmat informațiile publicate de Pulsmedia.MD cu referire la surse.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 15 iulie 2024, 08:37   4286
IGPF

Astfel, potrivit lui Novițchi, în timpul verificării unei arme de către un subofițer, s-a produs o împușcătură accidentală în afara tubului de control.

„Ca rezultat, un fragment de glonț a atins piciorul unei angajate care efectua, la rândul ei, verificarea armei. Angajata a fost imediat examinată de lucrătorii medicali pentru a se asigura că nu prezintă niciun pericol. În prezent, starea ei de sănătate este stabilă. Poliția de Frontieră a demarat o anchetă pentru a clarifica toate circumstanțele situației”, a declarat Novițchi.

ȘTIREA INIȚIALĂ

O angajată a Ministerului Afacerilor Interne a fost împușcată de către un coleg de-al său. Incidentul a avut loc ieri dimineață, 14 iulie, în jurul orei 08:00, pe teritoriull Sectorului Teritorial al Poliției de Frontieră Cahul.

Potrivit informațiilor preliminare, unul dintre polițiștii de frontieră în timp ce preda arma din dotare, involuntar ar fi apăsat pe trăgaci și a efectuat o împușcătură.

Sursele noastre menționează că, glontele a rănit-o la glezna piciorului de drept pe o altă angajată a SPF Cahul.

Ultima a fost transportată la Spitalul raional Cahul pentru a-i fi acordat ajutor medical necesar, iar în prezent aceasta se află în afara oricărui pericol.