Consilier municipal, prins cu mașina ticsită cu materiale electorale, fără acte de proveniență

Consilierul municipal al Partidului Comuniștilor, Adrian Domentiuc, a fost prins cu mașina ticsită cu materiale electorale fără acte de proveniență. Potrivit poliției, totul s-a întâmplat după ce automobilul a fost ridicat la parcarea specială pentru parcare neregulamentară. Deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Diana Caraman, a anunțat că alesul local a fost reținut, lucru infirmat de către Inspectoratul General al Poliției.

publicat de Veronica Ciortan
joi, 10 octombrie 2024, 18:47   486
Consilier municipal, prins cu mașina ticsită cu materiale electorale, fără acte de proveniență

Diana Caraman a declarat că în mașina consilierului, care ar fi fost percheziționată, erau pliante electorale cu îndemnul de a vota „NU” la referendumul din 20 octombrie. 

„Nici o zi nu trece fără abuzuri din partea poliției în raport cu reprezentanții PCRM – care este una dintre cele două formațiuni care promovează opțiunea „Nu” la referendum”, susține parlamentara. Potrivit lui Caraman, aceste acțiuni sunt tentativele guvernării de a intimida oponenții politici.

Deputata a precizat că acțiunile poliției au fost argumentate prin faptul că fiecare agitator trebuie să dețină un act care confirmă dreptul lui de a face agitație. Iar cei care transportă pliante trebuie să aibă un act ce ar confirma că persoanei i-au fost transmise pliantele de la comitetul central și că el are dreptul să le transporte pentru a fi împărțite.

Șefa Secției comunicare și protocol a Inspectoratului General al Poliției, Diana Fetco, a infirmat reținerea consilierului municipal comunist, Adrian Domentiuc. „Mașina persoanei a fost ridicată la parcarea specială pentru parcare neregulamentară. Ulterior, în timpul procedurii de eliberare a mijlocului de transport, polițiștii au observat că mașina era încărcată cu marfă. La întrebarea ce transportă, bărbatul s-a eschivat să răspundă și a refuzat categoric să deschidă automobilul. A fost demarată procedura de documentare, apoi acesta a deschis unitatea de transport, în ea fiind găsite materiale electorale, fără acte de proveniență, cu suspiciuni de derogare de la cadrul legislativ”, a precizat Diana Fetco.

IGP urmează să sesizeze Comisia Electorală Centrală și Serviciul Fiscal de Stat pentru a se pronunța pe caz.

Mama tânărului înjunghiat în apropierea unui club de noapte, doborâtă de durere. „Este în stare gravă”

Starea adolescentului înjunghiat în această dimineață este gravă. Potrivit mamei tânărului, acesta este internat la Spitalul din Bălți, după ce i-au fost aplicate mai multe lovituri cu cuțitul în diferite regiuni ale corpului. Totul s-a întâmplat în apropierea unui club de noapte din Bălți, iar în urma unui conflict cu un bărbat de 28 de ani, acesta l-a atacat pe minor cu un cuțit pliabil.

(VIDEO) Poliția Națională face bilanțul acțiunilor în dosarul în care sunt vizați oamenii oligarhului fugar Ilan Șor. 115 percheziții și 3 lideri raionali reținuți

În perioada 8-10 octombrie 2024, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu Procuratura Anticorupție, au efectuat 115 percheziții la liderii raionali, președinți de sector și activiști în cadrul unei cauze penale privind finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali, spălare de bani, coruperea electorală și crearea unei organizației criminală.