Serviciul Vamal s-a alăturat campaniei internaționale de educație financiară „Global Money Week 2024”

În contextul activităților dedicate Săptămânii Internaționale a Educației Financiare și Vamale în Republivca Moldova (18-22 martie 2024), funcționarii din cadrul Biroului vamal Sud au desfășurat o sesiune de informare interactivă pentru elevii Colegiului „Iulia Hașdeu” din Cahul.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 18 martie 2024, 16:39   13
SV

În cadrul discuțiilor, elevii au avut oportunitatea de a se familiariza cu rolul și misiunea Serviciului Vamal, competențele funcționarilor vamali, precum și unele aspecte ce țin de trecerea bunurilor peste frontiera vamală de către persoanele fizice.

Pe parcursul săptămânii curente, funcționarii Serviciului Vamal vor participa în cadrul mai multor activități pentru a contribui la promovarea educației financiare și vamale în rândurile tinerei generații.

În R.Moldova vor fi create camere agricole

În Republica Moldova vor fi constituite camere agricole. Parlamentul a examinat, la ședința de astăzi, proiectul de lege privind organizarea și funcționarea camerelor agricole. Proiectul, care are drept scop reprezentarea și protejarea intereselor fermierilor, a fost susținut, în prima lectură, de 58 de deputați.

Sinteza săptămânală: SV raportează încasări de peste 780 milioane de lei

În perioada 15 - 21 aprilie 2024, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 781,4 milioane de lei, ceea ce constituie îndeplinirea cifrei de control pentru perioada de referință în mărime de 114,1%, iar de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 10,7 miliarde lei, ceea ce constituie îndeplinirea cifrei de control la 112,6%.