Usatîi: „Presiunile care sunt puse asupra mea să mă retrag din această campanie nu fac decât să îmi dea mai multă putere să continui, să câștig și să îmi apăr victoria!”

„Faptul că sunt contactat de persoane influente de pe scena politică internațională, care încearcă să mă convingă să ies din cursa prezidențială, demonstrează clar că prezența mea deranjează pe mulți, atât din Est cât și din Vest”, susține Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, candidat la funcția de președinte al R.Moldova.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 7 octombrie 2024, 11:54   46
RU

„Când primesc „oferta” de a mă retrage până luni, invocând motive de sănătate, este limpede că deranjez puternic! Însă astfel de încercări nu fac decât să mă motiveze și mai tare. Am spus de multe ori și voi continua să spun: nu vreau să plac cuiva din afara țării. Singurul lucru care contează pentru mine este susținerea oamenilor de aici, din Moldova. În 2014, când am fost exclus din alegerile parlamentare, nu aveam suficientă experiență politică, dar de atunci am învățat să lupt. Astăzi sunt pregătit pentru orice scenariu și sunt hotărât să îmi apăr victoria”, a mai adăugat politicianul.

Potrivit lui Usatîi, există interesul național al Republicii Moldova care este mai presus de tot.

„Voi apăra mereu doar vectorul dezvoltării naționale, bazat pe interesul cetățenilor țării noastre! Dacă voi rezista și voi obține victorie, va fi un semnal clar pentru străini, să nu se mai implice în treburile interne ale Republicii Moldova!”, a mai spus candidatul pentru funcția de Președinte  al R.Moldova.

Maia Sandu a discutat telefonic cu Președintele Georgiei, Salome Zourabichvili

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o convorbire telefonică cu Președintele Georgiei, Salome Zourabichvili. În cadrul discuției au fost abordate pregătirile ambelor țări pentru exerciții democratice importante din luna octombrie: alegerile prezidențiale și referendumul pentru aderarea la Uniunea Europeană în Moldova, precum și alegerile parlamentare din Georgia.

(VIDEO) Preoții din Bălți nu se lasă de politică. Un trimis de-al lui Marchel, prezent la lansarea unui candidat controversat

Febra electorală este în toi, iar prezența unor preoți la evenimente politice intensifică suspiciunile privind influența bisericii în alegerile din Republica Moldova. Hirotonit acum nouă ani de episcopul Marchel, preotul Serghei Ciunciuc, slujitor la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Bălți, a participat recent la lansarea Victoriei Furtună în campania electorală, candidat asupra căreia planează suspiciuni că ar fi susțință de fugarul Ilan Șor, scrie Nordinfo.MD.