Noi percheziții în dosarul de contrabandă cu mașini de lux din UE

Direcția investigare criminalitate transfrontalieră în comun cu Direcția urmărire penală a IGPF, sub conducerea procurorilor PCCOCS anunță reținerea altui membru al grupului infracțional specializat în contrabandă cu mașini de lux de 4.000.000 lei aduse din Franța, Italia și Olanda.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 4 octombrie 2024, 10:15   731
IGPF

Bănuitul este din Chișinău și are vârsta de 44 de ani. Acesta a fost reținut ulterior percheziționării bunurilor acestuia din capitală și din Orhei. Astfel, a fost ridicat un Mercedes Vito care ar fi fost adus în Moldova prin contrabandă, așa cum ulterior expertizei tehnice, oamenii legii au stabilit faptul că are numărul caroseriei (codul VIN) modificat neoficial și, deci, ilegal, fără să corespundă metodei de ștanțare a uzinei producătoare. 

De asemenea, de la acesta au fost ridicate și sume de bani, prezumtiv obținute în urma faptelor de contrabandă – peste 14.500 euro. Suplimentar, urmează ca oamenii legii să cerceteze și alte probe ridicate de la acesta: acte pentru mijloace de transport, telefoane mobile, dispozitive de sustragere a vehiculelor și echipamente de bruiere a sistemelor GPS.

Urmare a perchezițiilor, bănuitul a fost reținut pentru 72 de ore, iar la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Judecătoria Chișinău-sediul Ciocana a dispus arestarea lui preventivă pentru 20 de zile. Investigațiile continuă, inclusiv în privința celorlalți trei bărbați care au intrat în vizorul oamenilor legii în iulie 2024, după cum a anunțat autoritatea de drept, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Reamintim, acțiunile fac parte dintr-o operațiune mai amplă de destructurare a unei rețele transfrontaliere specializate în contrabanda cu vehicule de lux, furate din Franța, Italia și Olanda.

(VIDEO) Trei samsari de droguri în valoare de 1,5 mln lei, reținuți de ofițerii INI. Momentul în care unul dintre ei este pus „cu fața la asfalt”

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI, în comun cu cei ai Inspectoratului de poliție Botanica, sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău-oficiul Botanica, au reținut 3 bărbați din capitală, suspectați de punerea în circulație a drogurilor în valoare de circa 1 500 000 de lei.