Moldovean depistat cu pistol și muniție aferentă, de polițiștii români de frontieră

În baza Acordului dintre Guvernul României și Guvernul R. Moldova, privind controlul coordonat, la verificările de frontieră din PTF Albița, a fost descoperit un pistol cu muniția aferentă pe care un bărbat cu cetățenie R. Moldova încerca să-l introducă în țară, deși nu era în posesia autorizației necesare deținerii și transportului acestuia.

publicat de Anatol Chirilov
luni, 26 august 2024, 16:11   38
pistol

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-ITPF Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, în calitate de pasager într-un autocar, un bărbat cu cetățenie Republica Moldova, în vârstă de 24 de ani.

În baza Acordului dintre Guvernul României și Guvernul R. Moldova privind controlul coordonat și în baza profilului de risc stabilit, s-a procedat la efectuarea unei verificări amănunţite asupra mijlocului de transport şi persoanelor. Cu această ocazie, echipa comună de control, formată din polițist de frontieră și lucrător vamal, a descoperit asupra tânărului un pistol din categoria armelor neletale, calibru 4,5 mm, un încărcător, precum și muniția aferentă (126 bile metalice și 11 butelii de gaz) pentru care nu deținea autorizația necesară deținerii și transportului.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat arma și muniția, fără să i se fi cerut vreo autorizație, motiv pentru care a fost convins că nu are nevoie de alte documente pentru deținere și transport.

Conform prevederilor legale, arma și muniția aferentă acesteia au fost ridicate  în vederea continuării și definitivării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

(VIDEO) Tragicul accident de la Sîngerei // A mai murit o persoană. Poliția Națională publică imagini cu momentul impactului

Astăzi, în apropierea satului Bilicenii Vechi din raionul Sîngerei s-a produs un grav accident rutier. Din informațiile preliminare s-a constatat că un bărbat de 36 de ani din municipiul Bălți, care conducea un microbuz de marcă Renault, a tamponat lateral o Toyota condusă de o femeie de 40 de ani, din raionul Sîngerei. În urma impactului, șoferița a decedat la fața locului.