Doi soldați „ar fi dat bir cu fugiții” de la Unitatea Militară din cartierul Telecentru

Doi soldați în termen sunt căutați, după ce noaptea trecută, ar fi părăsit samovolnic Unitatea Militară de pe strada Pietrarilor 3. Forțele Armate ale R.Moldova au solicitat ajutorul poliției pentru găsire acestora, susțin sursele PulsMedia.MD.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 10 septembrie 2024, 11:05   426
Army

Potrivit surselor, ar fi vorba despre doi soldați în termen de 19 și respectiv 20 de ani. Noaptea trecută, aproximativ în jurul orelor 23:10, cei doi ar fi părăsit samovolnic teritoriul unității militare și nu au mai revenit. 

Peste câteva ore, în jurul orei 02:00, reprezentanții Armatei Naționale au solicitat ajutorul poliție pentru stabilirea locului aflării acestora, cu ulterioara întoarcere la unitatea militară.

Violeta Pleșca, reprezentantul Serviciului de Presă al Ministerulului Apărării, a confirmat informația pentru PulsMedia.MD și a declarat că Ministerul Apărării a dispus o cercetare de serviciu pentru a stabili toate circumstanțele, dar și motivul pentru care cei doi au părăsit unitate militară, iar materialele acumulate vor fi transmise către Procuratura Generală pentru a fi luată o decizie în acest caz.

(VIDEO) Ofițerii INI în comun cu DIICOT România, au dat peste cap o „afacere cu drogul zombie” din Belgia, Olanda și Germania

Ofițerii Direcției investigații „Centru” a INI, de comun cu polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate București și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a trei persoane (2 cetățeni din Republica Moldova și un cetățean român), cercetate pentru efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.