(VIDEO) IGP: Membrii unei organizații criminale au implicat șapte adolescenți în realizarea unui sondaj în favoarea unui partid politic

Poliția Națională atenționează părinții să nu implice copiii în acțiuni cu caracter politic, acest fapt prezentând un pericol pentru aceștia, dar și contravine legislaţiei în vigoare a Republicii Moldova, încălcând drepturile copilului.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 7 octombrie 2024, 15:11   163
IGP

„Precizăm că, un asemenea caz a fost înregistrat la Comrat. Membrii unei organizații criminale au propus și antrenat, sub pretextul realizării unui sondaj în favoarea unui partid politic, implicarea a șapte adolescenți care urmau să facă agitație electorală în favoare unui concurent electoral”, searată într-un comunicat al IGP.

Sursa video: IGP

Suma de bani, 5370 de lei, drept recompensă, a fost predată la data de 3 octombrie, uneia dintre adolescente. Aceasta a reușit să împartă sume mai mici de bani la trei dintre adolescenții implicați.

(VIDEO) „Afacere” cu marijuana, hașiș și PVP în Chișinău, dată peste cap de ofițerii INI

O grupare specializată în comercializarea drogurilor prin intermediul magazinelor online a fost destructurată de ofițerii Direcției Antidrog a INI în comun cu procurorii mun. Chișinău- Oficiul Botanica. În cadrul cercetărilor, oamenii legii au stabilit că membrii grupului, doi bărbați și două femei cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani, comercializau substanțe narcotice de tip marijuana, hașiș și PVP.