Atacuri xenofobe la adresa lui Alexandr Stoianoglo. PAS îndeamnă cetățenii la calm

În mai puțin de două săptămâni, cetățenii Republicii Moldova vor fi chemați la urne pentru a-și alege viitorul președinte, turul II de scrutin. Va fi bătălia anului între candidatul guvernării Maia Sandu și cel al socialiștilor, Alexandr Stoianoglo.

publicat de Veronica Ciortan
marți, 22 octombrie 2024, 20:12   6
PAS

Până atunci, unii bloggeri, în intervențiile lor pe Facebook și TikTok, instigă la urnă prin discursuri xenofobe. Cel mai recent caz, atacul asupra lui Alexandr Stoianoglo.

Între timp, echipa Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) îndeamnă cetățenii la calm.

„PAS condamnă ferm orice atacuri xenofobe, instigare la ură interetnică. Campania trebuie să se desfășoare exclusiv pe criterii care vizează competența, integritatea, caracterul candidatului. Poziția noastră a fost și rămâne una de unitate între toți cetățenii. Suntem toți parte a Republicii Moldovei și vrem să trăim în pace și bună înțelegere”, se arată în reacția PAS.

Potrivit rezultatelor, cele mai multe voturi la scrutinul de duminică, 20 octombrie curent, le-a acumulat candidata PAS, Maia Sandu – 42,45%, ea fiind urmată de candidatul PSRM, Alexandr Stoianoglo, cu 25,98%. Astfel, cei doi politicieni urmează să se dueleze pe 3 noiembrie în turul doi al alegerilor.

PSRM oferă detalii despre dezbaterile dintre Sandu și Stoianoglo. Locația și ziua propusă

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) anunță că dezbaterea electorală dintre candidatul său la alegerile prezidențiale, Alexandr Stoianoglo, și candidata PAS, Maia Sandu, vor avea loc la Palatul Republicii din Chișinău. Transmisiunea în direct va fi asigurată de compania de stat Teleradio-Moldova. PSRM a menționat că data dezbaterilor încă nu a fost convenită: echipa lui Stoianoglo insistă ca acestea să aibă loc în această duminică, iar echipa Maiei Sandu – joi sau vineri.