(VIDEO) Tânăr din Cahul, împușcat mortal de polițiști în Austria. Ar fi ucis o ciliancă cu toporul

Un cetățean al R,.Moldova a murti, după ce a fost împușcat mortal de polițiștii austrieci. Cazul a avut loc acum câteva zile în orașul Viena, Austria, după ce acesta ar fi comis o crimă și atacat polițiștii cu toporul.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 17 iunie 2024, 16:42   5186
austria

Potrivit presei din Austria crima a avut loc marți, 11 iunie, iar victima s-a dovedit a fi o tânără de 22 de ani, originară din Chili.Aceasta ar fi solicitat ajutor prin SMS, de la doi colegi de muncă, din cauza că i-ar fi fost frică de colegul ei de apartament în vârstă de 26 de ani, un moldovean cu cetățenie română în vârstă de 26 de ani.

Presa locală scrie că într-un apel video, unul dintre colegi ar fi văzut bărbatul atacând-o, cu un topor. Acesta ar fi mers pe adresa indicată de către chiliancă, împreună cu un amic, dar și a alertat poliția.

La fața locului au dat peste tânărul cu torsul gol, înarmat cu un topor și murdare de sânge.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Markus Dittrich, a adeclarat că individul când i-a văzut pe polițiști, a alergat spre ei și i-a atacat cu toporul. Cu o lovitură puternică a lovit mașina de poliție, care a fost grav avariată. 

„S-a dezvoltat rapid într-o situație periculoasă”, a explicat Dittrich. 

Un polițist a împușcat în atacator, iar acesta s-a prăbușit la sol. Câte focuri de armă s-au tras și în ce zonă a corpului este încă investigată. Măsurile de resuscitare nu au mai avut efect. Un ofițer a suferit și răni ușoare după ce a căzut în timpul incidentului, după cum a anunțat serviciul profesional de salvare din Viena.

Vecinii citați de presă susțin că s-ar fi auzit cel puțin 5 focuri de armă.

Potrivit surselor PulsMedia.MD, moldoveanul împușcat mortal s-a dovedit a fi Eduard Scorici din localitatea Colibași, raionul Cahul. Pe pagina sa de Facebook, individul a postat o înregistrare video cum mânuiește un topor,  înainte de a comite crima.

Atac raider asupra patrimoniului municipal. Primăria Chișinău bate alarma

Pe parcursul anilor 2014-2024, prin acțiunile unor persoane fizice și juridice, dar și prin deciziile adoptate de unele autorități publice centrale și instanțe de judecată, se urmărește delapidarea proprietății municipale. Este vorba despre un teren cu o suprafață de peste 3 ha, amplasat în sectorul Rîșcani – Chișinău, pe str. Ceucari și str. Doina. Conform estimărilor, acesta valorează peste 100 mln lei, iar prin diverse scheme se dorește înstrăinarea acestui teren public.