MAE: A fost finalizat procesul de repartizare a buletinelor de vot destinate secțiilor de votare constituite în afara țării

Ministerul Afacerilor Externe anunță că astăzi a fost finalizat procesul de repartizare a buletinelor de vot destinate secțiilor de votare constituite în afara țării.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 10 octombrie 2024, 14:04   31
MAE

În acest sens că Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova a tipărit 1704 000 buletine de vot, câte 852 200 pentru fiecare tip de scrutin.

„Am lucrat zile în șir, ca să împachetăm și să expediem în timp util tot rechizitoriul necesar procesului electoral în secțiile de votare din străinătate. Până la alegeri au rămas 10 zile...Dacă pe 20 octombrie 2024 te vei afla în afara țării, consultă https://diaspora.cec.md/ pentru a afla locațiile secțiilor de votare din străinătate și participă la vot”, se arată într-un comunicat al MAE.

Guvernul de la București răspunde acuzațiilor aduse de Moscova: „Autoritățile ruse încearcă cu disperare, prin propagarea unor știri false și deformarea datelor istorice, să schimbe traseul european al Republicii Moldova”

România rămâne un susținător ferm al Republicii Moldova și al viitorului său european și va continua să sprijine cetățenii și autoritățile de la Chișinău să își îndeplinească obiectivele în acest sens. Astfel a răspuns Guvernul de la București la afirmațiile purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, care a adus un șir de acuzații la adresa conducerii de la Chișinău și a spus că România vrea să „anexeze” Republica Moldova.

Canalele de Telegram ale lui Ilan Șor și afiliaților săi, alături de TV6, MD24 și Gagauzinfo, blocate pentru încălcarea regulilor aplicației

Canalul de Telegram al fugarului Ilan Șor, împreună cu cele ale politicienilor afiliați, a fost blocat pentru „încălcarea regulilor aplicației”. Printre canalele afectate se numără canalul blocului politic „Victorie”, precum și cele ale exponenților lui Ilan Șor, inclusiv Marina Tauber, Evghenia Guțul, Vasile Bolea și Alexandr Nesterovski.