Stoianoglo intenționează să se vadă cu Usatîi: „Deja am stabilit un program pentru posibile întâlniri”

Candidatul la președinție din partea PSRM, Alexandr Stoianoglo, intenționează să se întâlnească cu liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, pentru a discuta posibila susținere în al doilea tur și „soluționarea problemelor Moldovei”.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 22 octombrie 2024, 18:42   294
RU AS

„Sunt, fără îndoială, deschis la dialog cu candidații la președinție. Deja am stabilit un program pentru posibile întâlniri. Desigur, va avea loc și o întâlnire cu Renato Usatîi. Ne vom întâlni ca politicieni moldoveni independenți. Și, bineînțeles, ca politicieni concentrați pe rezolvarea problemelor țării lor, problemelor poporului nostru”, a spus candidatul la președinție.

El a adăugat că nu are timp, nici posibilități și nici dorință pentru a discuta „anumite promisiuni concrete”: „Presupun că domnul Usatîi este cel mai bine informat în acest sens. Și în aceeași măsură ar fi ofensat de o astfel de interpretare a scopului negocierilor noastre”.

Reamintim că la alegerile prezidențiale din Moldova niciunul dintre cei 11 candidați nu a obținut mai mult de 50% din voturi. Președinta în funcție, Maia Sandu, care candidează pentru al doilea mandat, a obținut 42,45% din voturi. Candidatul PSRM, Alexandr Stoianoglo, a obținut 25,98%. Pe locul trei s-a clasat candidatul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, cu 13,77%.

PSRM oferă detalii despre dezbaterile dintre Sandu și Stoianoglo. Locația și ziua propusă

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) anunță că dezbaterea electorală dintre candidatul său la alegerile prezidențiale, Alexandr Stoianoglo, și candidata PAS, Maia Sandu, vor avea loc la Palatul Republicii din Chișinău. Transmisiunea în direct va fi asigurată de compania de stat Teleradio-Moldova. PSRM a menționat că data dezbaterilor încă nu a fost convenită: echipa lui Stoianoglo insistă ca acestea să aibă loc în această duminică, iar echipa Maiei Sandu – joi sau vineri.