Atenție, șoferi! INSP anunță lansarea operațiunii „Pietonul”

În perioada 12 - 24 februarie, polițiștii vor desfășura pe întreg teritoriul țării activități, care au scopul reducerii numărului de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, anunță IGP.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 9 februarie 2024, 12:27   294
pioetpni

Poliția națională reamintește șoferilor că neacordarea de prioritate legală pietonilor se sancționează cu amendă de la 1500 la 1800 de lei cu aplicarea a 5 puncte de penalizare.

„ Acțiunile specificate, săvârșite repetat în cursul aceluiași an, se sancționează cu amendă de la 2 250 la 2 500 de lei cu suspendarea exercitării dreptului special de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 30 la 45 de zile”, se menționează în comunicat.

Și pietonii sunt pasibili de sancțiune. Cei care ignoră semnale de dirijare a traficului rutier, traversează neregulamentare partea carosabilă sau se deplasează în locuri interzise, se amendează cu până la 450 de lei.

Aici este de menționat că, pe parcursul lunii ianuarie, pe teritoriul țării au fost înregistrate 52 de accidente cu implicarea pietonilor. În consecință 11 persoane au decedat, iar 42 au fost traumatizate.