„Mihai Eminescu în traducere ucraineană”// Primăria capitalei și Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, organizează o lecție publică cu Biblioteca Municipală din Kiev, „Lesea Ukrainka”.

Primăria capitalei, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, de Ziua Națională a Culturii, organizează un eveniment comun cu Biblioteca Municipală din Kiev, „Lesea Ukrainka”. Este vorba despre lecția publică cu genericul „Mihai Eminescu în traducere ucraineană”, care va avea loc luni, 15 ianuarie, ora 15:00, în format online.

publicat de Vadim Ungureanu
duminică, 14 ianuarie 2024, 15:25   29
Eminescu

Cu un cuvânt de salut către publicul chișinăuian va veni Serhiy Myroslavlovich Luchkanyn, doctor în științe filologice, profesor la Departamentul de lingvistică generală, filologie clasică și studii neo-elenistice, care va susține o prelegere despre lucrările lui Eminescu în traduceri ucrainene, completat de un recital poetic pe versurile „luceafărului românesc”.

Cu discursuri și elogii despre geniul eminescian, vor participa dr. Mariana Harjevschi, directorul general al Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu”, academicianul Mihai Cimpoi și Elena Dabija, director la Centrul Academic Internațional „Mihai Eminescu”. 

Prelegerea va culmina cu un recital poetic susținut de Ludmila Barbă, care va citi poezii semnate de Eminescu, traduse de poeții chișinăuieni. 

Evenimentul va fi moderat de  Vitaly Bilozir, poet și student. 

Lecția publică „Mihai Eminescu în traducere ucraineană” aduce elogiu poetului român Mihai Eminescu, născut la 15 ianuarie, 1850 și valorifică creația eminesciană inedită apărută în limba ucraineană.