Schimbări la Teatrul „Cehov”. A fost restabilită scena mică și se anunță mai multe spectacole

Un grup de actori de la Teatrul dramatic rus de stat „A. P. Cehov” dezminte afirmațiile ex-directorului Constantin Haret privind starea precară a instituției. În cadrul unei conferințe de presă la IPN, actorii au subliniat că, sub noua conducere, s-au produs schimbări calitative. Au fost renovate spațiile, iar atmosfera în trupă s-a îmbunătățit considerabil.

publicat de Veronica Ciortan
marți, 1 octombrie 2024, 15:43   9
img

Actorul teatrului „A. P. Cehov” Iurii Andriușenko a menționat că fostul director Constantin Haret încearcă să discrediteze instituția și actorii, care l-au acuzat de abuz de putere, lansând în spațiul public declarații false despre sistarea activității teatrului, lipsa de profit, și formând, în consecință, opinia greșită despre situația actuală în instituție. În pofida acestor declarații și cu ajutorul conducerii noi, au fost realizate proiecte de importanță strategică, a comunicat actorul.

Iurii Andriușenko a anunțat că a fost restabilită scena mică, ajunsă cândva în starea avariată, respectiv numărul de spectacole și de spectatori va crește. De asemenea, a fost renovat foaierul central. Actorul a mai menționat că, tot cu sprijinul conducerii actuale, pentru menținerea potențialului de creație în teatru și după o pauză de 15 ani, a fost organizat cursul de actorie în cadrul Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. Totodată, pentru spectatorii cu nevoi speciale a fost dezvoltată infrastructura, au fost rezervate locuri gratuite și a fost construit un bloc sanitar special. În plus, au fost reparate capital blocurile sanitare de serviciu și cele pentru spectatori. În prezent, sunt efectuate lucrări de restabilire a infrastructurii termice și de condiționare a sălii de spectatori.

Conducerea teatrului a revizuit și calificarea actorilor, astfel 16 actori s-au ales cu binemeritata categorie de actor-maestru al scenei, a menționat Iurii Andriușenko. Potrivit acestuia, actorii care s-au plâns pe ex-director, timp de câțiva ani au luptat, în cadrul proceselor judecătorești, pentru interesele teatrului, pentru propriile drepturi și principii, și au fost privați de posibilitatea de a ieși pe scenă și să se implice în proiecte. O pauză lungă în activitate influențează starea psihică a actorului și poate fi extrem de distructivă, a menționat Iurii Andriușenko.

Actorul a mai spus că victoria în conflictul cu fostul director este una comună, manifestând speranța că aceasta va deveni un precedent important pentru acțiunile următoare, iar justiția și legea vor avea un rol important. „Constantin Haret lucrează în calitate de actor și are câteva spectacole. Noi, practic, nu ne intersectăm cu el în lucrările comune pe scenă. În ceea ce privește atmosfera, nu este deloc ușor, dar, în prezent, atmosfera este mult mai sănătoasă decât acum doi ani și există tendința de îmbunătățiri mai mari și mai multeˮ, a relatat actorul Teatrului „A. P. Cehov” Iurii Andriușenko.

Serialul abia lansat pe Netflix, cu doar 9 episoade, care a făcut ocolul planetei. E producția momentului, a rupt topurile și e un real succes

Netflix a reușit din nou să capteze atenția publicului cu un nou sezon al antologiei „Monster”, intitulat „Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story”. Cu doar 9 episoade, acest serial a rupt topurile și a devenit un real succes la nivel global, continuând formula de succes începută cu „Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story”.

Miley Cyrus, dată în judecată pentru hitul „Flowers”

Miley Cyrus a fost dată în judecată, fiind acuzată că s-a inspirat din melodia „When I Was Your Man” a lui Bruno Mars, fără permisiunea acestuia, relatează The Guardian. Procesul nu a fost intentat de cântăreț, ci de compania Tempo Music Investments, care deține o parte din drepturile melodiei acestuia.