Chișinăul are încă opt cetățeni de onoare! Printre ei, Frații Advahov, Gheorghe Mustea și Alla Kiricenco

În ajunul Zilei Naționale a Culturii, marcată la 15 ianuarie, Ion Ceban a acordat titlul de cetățean de onoare al municipiului Chișinău mai multor personalități marcante din domeniu. Aceștia au fost apreciația pentru „contribuția semnificativă la dezvoltarea, prosperarea și creșterea imaginii orașului”, scrie Realitatea.MD.

publicat de Vadim Ungureanu
sâmbătă, 13 ianuarie 2024, 11:49   51
Relitatea

Personalitățile devenite cetățeni de onoare ale Chișinăului sunt compozitorul Gheorghe Mustea, actorul Vitalie Rusu, academicianul Andrei Eșanu, arhitecta Alla Kiricenco, regizoarea Lidia Panfil, artistul plastic Alexei Sainciuc și instrumentiștii frați Vitalie și Vasile Advahov.

„Aceste persoane reprezintă modele de excelență, de dăruire și talent, care au contribuit semnificativ la dezvoltarea culturală a Chișinăului și Republicii Moldova, iar realizările lor vor rămâne o parte inestimabilă a istoriei noastre locale. Ne mândrim cu fiecare personalitate din domeniul culturii. Avem oameni foarte talentați, oameni care sunt ambasadorii culturii”, precizează edilul.


Ion Ceban a menționat că îți dorește ca exemplele culturale pozitive să fie multiplicate în capitală, astfel să fie susținute și promovate „valorile noastre adevărate”.