Menajeră moldoveancă, violată și maltratată în Italia de doi soți români pentru care lucra

Doi români rezidenți în localitatea Bronte, de lângă Catania, regiunea Sicilia, sunt acuzați de maltratare, vătămare corporală și abuz sexual în grup asupra unei femei moldovence, care a sosit în Italia cu câteva luni în urmă în căutarea unui loc de muncă.

publicat de Anatol Chirilov
joi, 2 mai 2024, 11:19   31
Italia

Cazul a ieșit la iveală la începutul lunii aprilie, în urma unei investigații desfășurate de polițiștii din Catania, după ce victima a povestit unei persoane ce i se întâmplă.

Cei doi români implicați sunt un bărbat de 41 de ani și o femeie de 37, informează ANSA.

Femeia moldoveancă a ajuns la Catania în decembrie 2023, însoțită de o persoană care a ajutat-o să găsească un loc de muncă. Așa a ajuns să lucreze ca menajeră în casa celor doi români din Bronte.

S-a mutat în locuința lor pentru a se ocupa de treburile casnice și de supravegherea copiilor. Primele săptămâni au trecut în liniște, dar apoi situația s-a deteriorat.

Ea a fost supusă unor violențe severe, suferind la un moment dat o fractură la clavicula stângă, ceea ce a dus la o recuperare medicală de 30 de zile.

Mai mult, probele au relevat existența unui incident de abuz sexual, în timpul căruia femeia româncă a înregistrat pe telefonul mobil câteva secvențe. Trei scurte filmări, descoperite de anchetatori, au confirmat acest lucru.

Femeia moldoveană a fost plasată într-un centru protejat, iar cei doi suspecți au fost arestați.

Bărbatul român a fost trimis la închisoarea din Piazza Lanza, iar femeii i s-a permis arestul la domiciliu, deoarece este mama unui copil de șase ani.

Rușii avansează în regiunea ucraineană Harkov

Armata ucraineană a recunoscut luni "succese tactice" ale Rusiei în regiunea Harkov (nord-est), unde Moscova a afirmat că a cucerit alte patru localităţi din apropierea frontierei în cadrul ofensivei sale lansate vineri, care a dus la evacuarea a mii de civili, relatează AFP.